Skocz do zawartości

Tanie Bilety Do Nowego Jorku Lato 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jakie to moga byc problemy?a no ze nie poleci samolot lub tez cos innego moze sie wydarzyc jak ten wulkan i wtedy sie szuka czegos w innych liniach lotniczych w obrebie danego sojuszu..

To nie tanie linie lotnicze ze siadasz gdzie chcesz,jesli kupisz szybko bilet to moze byc tak ze albo na stronie -lub tez zadzwonisz i dokonasz rezerwacji na dane miejsca ,bo jak tego nie zrobisz to Ci to zrobia w Warszawie pod czas odprawy a wtedy nie masz juz za duzego wyboru.

jesli to bedzie duze lotnisko w USA to znajdzie sie ktos kto mowi po polsku ;) no ale warto znac i tak jezyk

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jakie problemy masz na mysli ? Bo narazie najwiekszym problemem jest dla mnie opóźnienie samolotu i nie zdążenie na nastepny, choc z tego co czytam to raczej się nie zdarza.... A jak juz to chyba nie zostaje sie na "lodzie" tylko zorganizują jakis nastepny lot . Najgorsze ze własnie w tym momencie napewno bedzie przydatna znajomosc jezyka. Troche czasu zostało wprawdzie na jakies podszlifowanie go ;) A tak wogóle dzieki za wszelkie wpisy, przy waszej pomocy i czytaniu po innych forach troche rozjasniła mi sie sprawa tych przesiadek :) Dziwi mnie tylko fakt ze skoro dostane bilet w Warszawie to juz z miejscem w samolocie ?? No ale pewnie tak skoro wszyscy tak dostają ,bo wkoncu to nie chyba tanie linie ze siadamy gdzie kto chce :)

A jeszcze powróce do ceny biletu w Iceland Express w jakich granicach mozna było u nich kupic w tym roku na wakacjach? Chciałam porównac czy oferta która znalazłam jest korzystna w porównaniu do tamtych linii

Bilet kupiony w grudniu 2010 r. na wylot w lipcu 2011 i powrót w sierpniu na trasie NY-WAW-NY kosztował około $780 . Miejsca były NUMEROWANE i otrzymywało się je na karcie pokładowej w momencie odprawy lub kto chciał to mógł sobie przez internet za dodatkową opłatą wybrać miejsce w samolocie.Nie było więc przepychanki w samolocie. W cenie biletu dozwolony jeden bagaż 44 funty ( 20 kg) plus bagaż podręczny do 10 kg.Każdy następny bagaż za opłatą. Waga bagażu bardzo przestrzegana przez linie.Możliwość zmiany rezerwacji za opłatą. W odróżnieniu od innych linii w samolocie tanich linii Iceland Express nie ma filmów a za napoje i posiłki musisz zapłacić . Dostajesz katalog i masz wybór co chcesz kupić. Posiłek w zależności od wyboru to koszt około $15-20 .Można płacić w Euro,dolarach albo kartą kredytową. Cena biletu na tej samej trasie ,w tym samym okresie dla przykładu wynosiła wtedy Finner $1070 ,Lufthansa około $1200 a LOT nawet ponad $1400 :). Tak więc przy np.czteroosobowej rodzinie można sporo zaoszczędzić. Pamiętaj jednak ,że cena biletu na trasie NY-WAW-NY najczęściej jest wyższa od ceny biletu na trasie WAW-NY-WAW. Po drugie rok temu dolar kształtował się w cenie 2,90 zł a dzisiaj to już 3,50 zł.

Jest jeden plus w Iceland Express - otóż nie musisz się obawiać ,że nie zdążysz na samolot do NY gdyż oni układają w ten sposób rozkład że na Islandię w tym samym czasie przylatują samoloty IE z różnych miejsc Europy i część z tych pasażerów kontynuuje lot do USA .Dopiero jak wszystkie samoloty IE wylądują w Reykjaviku to startuje samolot za ocean.

Wiadomo IE to nie Lufthansa czy BA ale coś za coś. :)

Napisano

Ja zazwyczaj latalem Virgin Atlantic lub British Airways i ceny zawsze mi odpowiadaly. Zawsze moglem sobie wybrac miejsce przy zakupie przez internet. Tyle ze ja latalem pomiedzy Londynem a NYC.

Z Polski lecialem chyba tylko 2 razy, raz Fufthanza a drugi raz Finner. Proponuje skorzystac np z tej wyszukiwarki http://www.orbitz.com/

Napisano

I własnie jeszcze teraz tą samą ofertę znalazłam na esky.pl. Może ten operator jest pewniejszy bo przynajmniej z Polski .

Ja kupowalem bilety na esky.pl. Wprawdzie z krakowa do aten ale nie bylo zadnych problemow. Mozesz zaplacic zwyklym przelewem (robisz zrzut z ekranu z polecenia przelewu i im wysylasz) i odrazu dostajesz bilet i potwierdzenie rezerwacji na maila. Polecam.

Napisano

Dzieki za wszystkie podpowiedzi odnosnie zakupów biletów, jednak na tą chwile najbardziej korzystny jest ten TAP PORTUGAL , niestety pomimo atrakcyjnej ceny widze nie ma osób które korzystałyby z tej linii :( Jesli chodzi o lotnisko to Kraków byłby dla mnie najkorzystniejszy zaraz po Rzeszowie jednak oparłam sie na Warszawie ze wzgledu na najciekawszą oferte. Jakby ktos leciał tymi liniami to prosze o opinie. A ja jeszcze bede szukac czegos, moze faktycznie sie trafi cos z blizszego lotniska....

• 5 tygodni później...
Napisano

Ile jest w tym połączeniu czasu na przesiadkę w Lizbonie?

Ja latałam przez Monachium, Frankfurt, Amsterdam, czy Paryż (choć tego ostatniego to bym raczej nie polecała, jak i w ogóle Air France)... Nawet wolę się przesiadać, bo raz, że taniej, a dwa, zawsze można wyprostować nogi i przejść się trochę ;)

Wracam do tematu. Teraz ma promocje Air France do Nowego Jorku . Ceny dobre na ten okres co ja chciałam ale przesiadka 1,5h w Paryżu .Powrót liniami Italy z przesiadką w Mediolanie. Czego nie polecasz tych lini i czy 1,5h na przesiadke w Paryzu to wystarczająco ?

Napisano

Ja leciałam AF tylko raz, wracając z LA.

Zgodnie z rozkładem na przesiadkę mieliśmy 1 godzinę 40 minut.

Ledwo zdążyliśmy, pędem lecąc przez terminal.

Bo wylądowaliśmy praktycznie w szczerym polu i prawie pół godziny czekaliśmy na podstawienie schodów.

Potem do odprawy były otwarte 3-4 okienka, jeśli dobrze pamiętam, więc utknęliśmy w kolejce.

A jeszcze potem nasz samolot do Warszawy wyleciał z ponad półgodzinnym opóźnieniem, a bagaże zostały w Paryżu.

Poza tym było jeszcze kilka niedogodności związanych z wyposażeniem samolotu, ale to akurat najmniej istotne tutaj.

Ale jak lecisz w tamtą stronę, to odprawiasz się już tutaj i po przylocie do Paryża jedynie idziesz na odpowiedni terminal (jeśli mają wiecej niż jeden - nie wiem) i do odpowiedniej bramki, więc 1,5 godziny powinno spokojnie wystarczyć.

Napisano

w Lufthansie jest teraz promocja na wakacje w USA.Warunek : wylot do USA do 15 czerwca. Ceny nawet ponizej 1800 zł.Do tego jeszcze mozna otrzymac voucher -80 zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...