sly6 Napisano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 stawu od nielegalnego pobytu chce zaczac ? stawu od tego ma prawnikow co moze grozic za nie stawianie sie-co to sa za dlugi itd ,to ze teraz moze nie miec trudno nie oznacza ze w przyszlosci czegos moze nie miec pod tzw gorke a wtedy moze byc za pozno na cos..
makdonald Napisano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 Bo juz jednego komornika prawie spłacił i zaraz kolejny wejdzie (po raszka, ale co zrobić) i się zastanawia, czy jak się nie będzie stawiać na wezwana sądu to coś się stanie?? Jak dla mnie to chce uciec po prostu z Polski i tam postarać się założyć życie. nie jestem na biezaco " z polska" ale biorac pod uwage jak mocno oswieconych politykow tam macie nie zdziwilbym sie gdyby w polsce wtracano za dlugi "do lochu" - tak jak to robiono w szesnastowiecznej anglii w takiej sytuacji nic lepszego kolesiowi rzeczywiscie nie pozostaje jak spierdalac z ojczyzny tam gdzie przyslowiowy pieprz rosnie juz amerykanskie banki postaraja sie o to aby tutaj tez narobil dlugow - tyle ze tutaj za te dlugi nie wsadzaja do pierdla...hehehe
Stawu Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Mówi mi że chce w Ameryce zacząć wszystko od nowa i nie popełnić żadnych błędów takich jak w Polsce. W PL za dużo go nie trzyma według niego (nie licząc komornika ) i chce tam rozpocząć życie na nowo.
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 nie ma zadnej pewnosci ze nie bedzie zadnej podpisanej umowy pomiedzy Unia-Polska a USA w sprawie dlugow i sciagania ich .. .
Stawu Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 "że nie będzie" ale aktualnie nie ma? tak to mam rozumieć ?
kzielu Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Mówi mi że chce w Ameryce zacząć wszystko od nowa i nie popełnić żadnych błędów takich jak w Polsce. W PL za dużo go nie trzyma według niego (nie licząc komornika ) i chce tam rozpocząć życie na nowo. A co jak np. nie dostanie wizy ? Albo go nie wpuszcza ? Caly misterny plan w pi**u...
Stawu Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 A co jak np. nie dostanie wizy ? Albo go nie wpuszcza ? Caly misterny plan w pi**u... też tak może być, ale jest dobrej myśli ma stałą prace na umowę, dziecko więc sądzi że ma jakieś szanse
makdonald Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 "Stala praca na umowe" to brzmi calkiem obiecujaco i oznacza silne "wiezy z ojczyzna" poza tym jesli "popelnil bledy" w polsce to jeszcze latwiej mu bedzie popelnic ( nawet te same ) bledy w ameryce bo tutaj bardzo pomagaja wlasnie w "popelnianiu bledow"
Stawu Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Nie wiem jego w tym głowa co on będzie robić nie mi oceniać, chciał żebym się dowiedział dowiedziałem. Więc dzięki wielkie za pomoc. Mogę mu mówić że może się starać bez obaw i to będzie widzi mi się tylko konsula czy otrzyma czy nie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.