pacio177 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Nie boj sie poradzisz sobie:) idz za tlumem to nie zginiesz;)Na przeciw wejscia bedziesz widzial ( zapewne grupke ludzi) a wsrod nich pana zbierajacego paszporty i sprawdzajacy czy wszystko jest ok:) a dalej to juz bedziesz wiedzial co robic:)
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 mozna na forum znalesc posty kogos kto dokladnie opisywal jak bylo na rozmowie w Krakowie..
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 fredy tutaj masz opisane troche co do rozmowy w Krakowie http://forum.usa.info.pl/topic/17877-wasze-wizyty-w-konsulacie-w-tym-roku/ np hitme byl wiec moze cos napisze
fredy Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 dzieki wielkie za pomoc , do tego szefa moze jednak podskocze w tyg. po tą umowę , aha a paszport trzeba osobiscie odebrac od kuriera jak sie dostanie wize tak ?? i za paszport płace kurierowi przy odbiorze te kilkanascie złotych .
fredy Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 hmmm tak sobie tylko myslę bo napisałęm ze lece do cioci do chicago wypisałem jej dane czyli gdzie sie zatrzymam tylko taki problem bo ciocia ma na imie Władysława a moja mama także ma na imię Władysława i jezeli powiem ze to ciocia od strony mamy to troche dziwne będzie żeby dwie siostry miały tak samo na imię co nie?? a jezeli powiem ze to ciocia od strony taty czyli żona brata mojego taty to tez lipa bo nazwiska się nie będą zgadzac bo wtedy ta ciocia od strony taty musiala by miec tak samo na nazwisko co ja a ma inaczej .
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 placi sie kurierowi dhl jak przywiezie paszport,,mozna zostawic komus w domu pieniadze i ten ktos odbierze. a teraz pytanie proste?czy ta Ciocia to prawdziwa czy jak? jesli prawdziwa to jaki problem powiedziec jak sie maja sprawy jak zaczniesz cos sciemniac to zamiast wizy bedzie paszport po rozmowie bez wizy.
fredy Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 ciocia prawdziwa powiem jak cos ze to kuzynka mamy i git we wniosku było takie pytanie: czy ma pan najbliższych krewnych w usa ?? obok w nawiasie pisało ze tyczy się to brata siostry mamy itp. wiec dałem ze nie ma najblizyszch krewnych NO ale zaraz pod tym pytaniem było: czy ma pan innych krewnych w usa , dałem tak czyli ciocie dobrze ?? paszport typ dokumentu podrózy dałem - oficjalny bylo jeszcze chyba regular i dyplomatyczny ale dałem oficjalny miasto wydania : Wojewoda Małopolski tak jak w paszporcie pisze mimo ze miasto wydania do Limanowa numeru książeczki nie wpisałem bo nie mogłem znalezc wpisałem tylko numer paszporty podaj liste języków które znasz , ze nie było opcji nie dotyczy to wpisałem angielski podstawy no i tyle a telefon bede mógł zostawic na bramkach przy ochronie ????
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 w Krakowie nie ma mozliwosci zostawienia telefonu u ochorny,nie daleko jest taki bar i tam za 2 zl,pare miesiecy temu tyle kosztowalo-mozesz telefon przechowac.. Co do numeru ksiazeczki to polskie paszporty tego nie maja,juz pisalem ze ds 160 jest na caly swiat i moze gdzies jest cos takiego,..a ten numer na kartkach w paszporcie to numer paszportu miejsce wydania dobrze napisales chociaz odbierales go gdzies indziej Ciocie tez dobrze wpisales.
fredy Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 no to super bo bałem sie ze cos zle napisałem bo angielski znam słabo a korzystałem google chrom przy wypełnianiu wniosku i niektóre pytania było słabo przetłumaczone lub bardzo nie zrozumiale i trzeba było się domyslac .
visitor Napisano 7 Marca 2012 Zgłoś Napisano 7 Marca 2012 1.co ma powiedziec dziewczyna jak padnie pyt dlaczego jedzie sama a nie z chlopakiem z ktorym mieszka(chlopak nie moze jechac bo czeka na gc a wiza mu sie skonczyla)? 2.jaka jest roznica z paszportem regular(taki wpisala) i official? dzieki za odp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.