Beata1 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Moze ktos z Was mial juz doswiadczenie w tej kwestii. Kilka lat temu bylam na programie Work and Travel USA na wizie studenckiej J1. Wrocilam na czas, wiec pewnie wize bym otrzymala. Poza tym mam stale zatrudnienie od kilku lat, bo pracuje w biurze podrozy. Natomiast chcialabym w przyszlosci zabrac rodzicow na taka wyprawe 2-3 tygodniowa na wlasna reke i pokazac im miejsca ktore zwiedzilam,. Obawiam sie jednak, ze moga nie przyznac mamie wize, gdyz jest od kilku lat osoba bezrobotna (ale zarejestrowana w urzedzie pracy). Tata pracuje. Napiszcie prosze jakie Waszym zdanie osoba bezrobotna ma szanse na wize w tym przypadku.
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 jakie ma szanse?a jak Ci napisze ze min ma to nie bedzie sie Twoja mama starac o wize? fakt sa takie przypadki ze moze byc te min lub tez 0 ale Twoja mama do takich osob jak piszesz nie nalezy.. Ma ten plus ze nie ma zakazu wjazdu. Byly tutaj takie osoby z podobnymi przypadkami i wazne aby pokazac ze jednak sie pracuje-tzn zajmuje sie domem,jestem na utrzymaniu meza bo maz tyle zarabia ze Nas stac na takie zycie ,takie cos na rozmowie przechodzi ..Wazne aby byc pewnym tego co sie mowi .
makdonald Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 jesli tylko bezrobotna tzn. nie pije nie pali i nie cpa to powinni dac- kierujac sie zasada: "jesli bezrobotna w peerelu bis to w ameryce tym bardziej nie znajdzie pracy"
ilya_ Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 czesc ja jestem przypadkiem bezrobotnym, dostalem wize b2, za miesiac koncze studia i konsulowi o tym powiedzialem ze koniec stycznia to koniec studiow przyznam rowniez sam od siebie ze nie czuje sie polakiem, gdybym byl konsulem sam bym sobie wizy nie dal ale..zaprezentowalem siebie:) glowa do gory beata i niech mama idzie razem z tata
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.