Skocz do zawartości

Ile Pieniędzy Zabrać Ze Sobą - Green Card

minimalist300

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No mi się wydaję że trzeba najpierw myśleć o sobie a nie o konsulu. I tak zastanowić się poważnie co i gdzie będziemy robić, jakie mamy szanse na pracę i ile czasu zajmie nam jej szukanie bo może okazać się że konsul nas "wpuści" do USA a my uwikłamy się w jakiś koszmar bez wyjścia. Dużo ostatnio jak wiadomo jest o kryzysie, ostatnio słyszałem np. tekst że powracający żołnierze amerykańscy mają poważniejszą bitwę przed sobą niż na misji wojskowej a mianowicie znalezienie sobie pracy we własnym kraju.

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 2 tygodnie później...
Napisano

tjaa

ale sponsoring to jest cos innego a tutaj jest dokladnie i wyraznie napisane

ze nalezy miec tyle kasy aby starczylo do znalezienia 1 pracy

a wiec to moze byc i 30 tys dol jak ktos bedzie dlugo szukal a moze byc i pare tys bo szybko znajdzie prace

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ok, to może zapytam jeszcze w ten sposób... ile pieniędzy wzieliście ze sobą przyjeżdzając do US i czy mieliście się u kogoś zatrzymać czy była to podróż w ciemno. Ja myślę o wzięciu 10000usd, aczkolwiek nie wiem ile czasu się za to można utrzymać bez pracy.

Napisano

co do tej kasy to zalezy gdzie bedziesz mieszkac,co bedziesz chcial robic,gdzie chodzic,,bo moze byc tak i przez 6 miesiecy z tego bedziesz zyc a moze byc i 2 miesiace bo mieszkanie lepsze,jedzienie,samochod...

jak maja sie zatrzymac gdzies to jedni maja na 1 dzien,,inni na 2-3 tyg a inni na dluzej..

• 7 miesięcy później...
Napisano

odświeżam :)

pytanie do założyciela tematu - wylosowałeś gc/ udało się wyemigrować?

wybiera się ktoś po wylosowaniu dv w tamte rejony?

jeśli zagląda tu ktoś zamieszkujący owe okolice i miałby chęć powiedzieć mi kilka rzeczy, proszę o kontakt :)

pozdr.!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...