jaceklub Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 No mi się wydaję że trzeba najpierw myśleć o sobie a nie o konsulu. I tak zastanowić się poważnie co i gdzie będziemy robić, jakie mamy szanse na pracę i ile czasu zajmie nam jej szukanie bo może okazać się że konsul nas "wpuści" do USA a my uwikłamy się w jakiś koszmar bez wyjścia. Dużo ostatnio jak wiadomo jest o kryzysie, ostatnio słyszałem np. tekst że powracający żołnierze amerykańscy mają poważniejszą bitwę przed sobą niż na misji wojskowej a mianowicie znalezienie sobie pracy we własnym kraju.
sly6 Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 I tak nalezy do tego podejsc nie pokazaniem kasy a tym co chce tam robic ,czy sobie poradze
minimalist300 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 Tak właśnie do tego podchodzę, aczkolwiek jakieś wymagania zapewne są
sly6 Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2012 wymagania sa do wyksztalcenia -czy tez zawodu reszta to jest dodatek co tez moze miec znaczenie ..
Aleksandra82 Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Jeśli finanse na rok, to przypuszczam, że można się posłużyć poverty guidelines czyli niecałe 20 000 $ dla osoby bezdzietnej, tak jak wyliczamy przy sponsoringu?
sly6 Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 tjaa ale sponsoring to jest cos innego a tutaj jest dokladnie i wyraznie napisane ze nalezy miec tyle kasy aby starczylo do znalezienia 1 pracy a wiec to moze byc i 30 tys dol jak ktos bedzie dlugo szukal a moze byc i pare tys bo szybko znajdzie prace
Pepsi1 Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 przyleciałem z 1,5k $ - szukałem pracy 3 dni i nie żałuje choc na początku było cięzko - teraz.......... dobry standart bez luxusów
minimalist300 Napisano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 Ok, to może zapytam jeszcze w ten sposób... ile pieniędzy wzieliście ze sobą przyjeżdzając do US i czy mieliście się u kogoś zatrzymać czy była to podróż w ciemno. Ja myślę o wzięciu 10000usd, aczkolwiek nie wiem ile czasu się za to można utrzymać bez pracy.
sly6 Napisano 9 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 co do tej kasy to zalezy gdzie bedziesz mieszkac,co bedziesz chcial robic,gdzie chodzic,,bo moze byc tak i przez 6 miesiecy z tego bedziesz zyc a moze byc i 2 miesiace bo mieszkanie lepsze,jedzienie,samochod... jak maja sie zatrzymac gdzies to jedni maja na 1 dzien,,inni na 2-3 tyg a inni na dluzej..
terrorystka Napisano 8 Października 2012 Zgłoś Napisano 8 Października 2012 odświeżam pytanie do założyciela tematu - wylosowałeś gc/ udało się wyemigrować? wybiera się ktoś po wylosowaniu dv w tamte rejony? jeśli zagląda tu ktoś zamieszkujący owe okolice i miałby chęć powiedzieć mi kilka rzeczy, proszę o kontakt pozdr.!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.