Skocz do zawartości

Odmowa Wydania Wizy B1/b2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam z tą petycją to faktycznie mogłem wspomnieć ale naprawdę nie sadziłem że to ważne

petycja złożona 9 lat temu i temat ostygł no nic dzwonię zaraz do matki może ma jakieś papiery itd albo niech podjedzie do tego biura i się dowie

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ale biura jakiego>

sama skladala petycje czy jak?

czasami takie cos jest wazne i pare razy na forum ktos cos powiedzial wiecej i wtedy cos innego wychodzilo :)

Napisano

Ok matka złożyła na mnie petycję imigracyjną jako obywatelka usa a chodziło mi o urząd imigracyjny w stanach może dowiedziała by się czegoś więcej na temat dokumentów związanych z moją sprawą

Napisano

Dziękuję sporo pomogłeś

już dzisiaj dowiedziałem się że na pewno został zaliczony etap NOA 2 kilka lat temu a po 10 stycznia mam mieć informacje co dalej

może cos zostało przegapione ze strony matki zresztą wtedy nie miała głowy do pilnowania tej sprawy

ja dopiero dzisiaj pierwszy raz zainteresowałem się tą sprawą jak na jeden dzień to i tak dowiedziałem się dużo

Napisano

Dziękuję sporo pomogłeś

już dzisiaj dowiedziałem się że na pewno został zaliczony etap NOA 2 kilka lat temu a po 10 stycznia mam mieć informacje co dalej

może cos zostało przegapione ze strony matki zresztą wtedy nie miała głowy do pilnowania tej sprawy

ja dopiero dzisiaj pierwszy raz zainteresowałem się tą sprawą jak na jeden dzień to i tak dowiedziałem się dużo

no widzisz:) chciales miec b2 a dostaniesz gc, i tylko przypadkiem sie o tym dowiedziales od pani konsul

gdybys nie poszedl po b2 to dalej bys zył i chodzil nie wiedzac ze waza sie losy twojego gc :)

Napisano

no i lipa byłem dzis pierwszy raz starac sie o wize i nie dostałem . a było tak że weszłem na rozmowe pani spytała do kogo lece odpowiedziałem ze do cioci , a kiedy ciocia ostatnio była w PL odpowiedziałem ze w maju , nastepnie pani spytała czy pracuje odpowiedziałem ze tak w firmie budowlanej nastepnie spytała o dochody to odpowiedziałem tak jak mam w papierach czyli 1445zl. pani cos tam stukała w komputer i powiedziała ze sie nie kwalifikuje

Napisano

witam to lipa faktycznie kurcze dochody można było podkręcić

nie wiem czy śledzisz temat od początku mnie też wizy nie dali ale dowiedziałem się że niedługo dostanę zieloną kartę

chyba że znowu powiedzą że się nie kwalifikuję :) parodia jakaś z tą ameryką

Napisano

mozna sie wkurzac na to ze sie nie dostalo wizy

ale czy kazdemu ufasz,wierzysz od tak sobie? ;)

a przeciez kwity pewnie nie powiedza kim jestes,,byly tez przypadki ze ktos byl za pare dni-tygodni na rozmowie i dostal wize a przeciez nic sie nie zmienilo w jego sytuacji?

Napisano

no tez uwazam ze zarobki zdecydowały tylko tak mam na umowie a w rzeczywistosci zarabiam wiecej tylko bałem sie skłamac ale teraz załuje bo mogłem powiedziec wiecej bo i tak pani nie prosiła o żadne dokumenty . a co moge zrobic teraz ?? starac sie o wizie pisze ze najlepiej po roku , w stanach mam przyszłą tesciową a narzeczone obecnie w PL która ma zieloną karte ale na wize narzeczeńską raczej nie mam szans , zauwazyłem ze na rozmowie osobo stasze lub w okolicy 30lat dostawały wize bez problemu a te młode ok. 20-25 lat było ciezko bo koles przedemną z mojego wieku tez nie dostał wize, szczerze to aż sie zdziwiłem ze nie dostałem bo rozmowa była okej i pani nie wchodziła w żadne szczegóły .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...