pacio177 Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 musi byc taka opcja.Przeciez w USA keidys widziałem fiata 126 p . Mozna tez powiedziec ze znam takiego jednego Izraelczyka który jest udziałowcem Cinema City i kilku innych gigantów i on swoje Porsche 911 przewozi jak mu pasi między Krakowem a Miami
sly6 Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 pacio jest i warszawa ale wiesz jakie sa to koszta?ile takie cos zalatwia i teraz czy studentow bedzie na takie cos stac
azrael Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 Nikt nie sprawdza te linki co dalem ? Da sie Importowac Auto do USA. Kostuje ale sie da. http://www.nhtsa.gov...nfo03022010.pdf
sly6 Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 azrael oczywiscie ze sie da ale czy takich studentow bedzie stac na takie cos?czy maja na tyle kasy-czasu ...
pacio177 Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 No ale ci studenci maja sponsorow (onet, lenovo) wiec kto wie:)
BusemPrzezSwiat Napisano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2014 chyba poszedl ale ambitne te studenty bo przynajmniej probowali.... sprobujta australie albo poludniowa afryke - moze was tam wpuszcza z tym "hippisowskim busem" pewnie, że się udało! sprowadziliśmy auto do Stanów i objechaliśmy Stany, Kanadę i Meksyk bez problemu Mało tego, później zrobiliśmy to samo w Australii - tym samym busem objechaliśmy ją w 4 miesiące Stary - wez poczytaj podane linki - bez spelnienia odpowiednich norm nie bedziesz w stanie w ogole go wwiezc na teren US, wiec nie masz co sie martwic o ubezpieczenie bo nie bedziesz mial w ogole takiego problemu. Do wszystkich, którzy będą kiedyś chcieli zrobić to co my czyli sprowadzić auto z Polski do USA na kilkumiesięczną wyprawę i je tam ubezpieczyć mając polskie prawo jazdy a potem nim jeździć i po kilku miesiącach wrócić do Polski - proszę nie słuchać osób, które wypowiadały się tu i mówiły że się nie da, że trzeba spełniać jakieś normy, że to olbrzymie koszty, że "nie majac lokalnego prawa jazdy moga nie chciec w ogole z Toba rozmawiac" - to wszystko bzdury! Bez problemu udało nam się auto sprowadzić do Stanów, kosztowało to 1000$ w jedną stronę - za te pieniądze nie wypożyczylibyśmy na 3 miesiące auta tak dobrze przygotowanego do drogi ani nie kupilibyśmy na miejscu takiego samochodu. Koszt wypożyczenia auta w USA to co najmniej 100$ na dzień. Koszt kupna podobnego busa to conajmniej 5.000$. Koszt modyfikacji i wyposażenia - ponad 10.000$! Nie musieliśmy spełniać żadnych norm, przechodzić żadnych badań technicznych, nie mieliśmy problemów z policją. BEZ PROBLEMU ubezpieczono nam auto na polskie prawo jazdy a koszt wcale nie był taki kosmiczny bo około 200$ na 3 miesiące. Auto ubezpieczyliśmy w firmie GEICO. Nie potrzebowaliśmy żadnych specjalnych pozwoleń, atestów, zmian w samochodzie itd. W 3 miesiące przejechaliśmy ponad 25.000km przez 39 stanów, oraz przez Kanadę i Meksyk i nigdzie nie mieliśmy problemów. Relacja z całej wyprawy na www.busemprzezswiat.pl Pozdrawiamy, ekipa Busem Przez Świat
wodnik Napisano 23 Marca 2014 Zgłoś Napisano 23 Marca 2014 Ekstra ! Cieszę się, że się udało i pokaziliście niedowiarkom , że się da i że marzenia się spełniają
barbek82 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Oglądałem kiedys o Was coś na youtube. Gratulacje. A odnośnie forum to zauwazylem, ze tu zawsze pisza, ze sie nie da albo, ze nie ma sensu
sly6 Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 zawsze?czy to nie za duzo napisane jest/.? kolejny sparawa to co powie zwykly czlowiek w USA,da sie cos zrobic czy tez sie nie da,?spytaj sie osob na ulicy i zobaczysz co odpowiedza wiele razy sie pytalem znajomych i odpowiadali roznie ze sie nie da chociaz jak ja poznalem prawo-zasady to by sie dalo mnie zycie nauczylo tego,malo sie pytaj a duzo szukaj sam,pytaj sie danych np urzedow,ubezpieczen a nie ludzi co moga wprowadzic Cie w blad niz pomoga To sie tyczy wszystkich osob -Narodowosci.. ps sa gorsze fora jak i lepsze w odpowiedziach a czy to forum jest gorsze czy tez lepsze to kazdy odczuwa to po swojemu tez bym chcial aby ktos odpowiedzial mi dobrze wiem jedno ze sam szukam sobie odpwiedzi
RobertUS Napisano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam serdecznie, czy moge prosic o jakies namiary do firmy transportujacej auto z PL do USA. Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.