Kristof Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Dziendobry Jestem obywatelem USA i mam 26 lat. W pazdzierniku tego roku biore slub. Chcialbym aby na tym slubie byla rowniez moja starsza siostra z Polski. Siostra byla juz wczesniej w konsulacie ale zawsze jej odmawiano. Dodam tez ze byla w konsulacie na zaproszenie naszej mamy ktora nie jest obywatelem USA a posiada zielona karte. Moja siostra nie ma meza ale ma chlopaka z ktorym sa razem przez okolo 15 lat. Nie planuja brac slubu. Chlopak mojej siostry ma wlasny biznes w Polsce. Chcialbym tylko aby wpuscili siostre przynajmniej na 2-3 tygodnie. Teraz pytania: Jaka forme wypelnic? Czy pismo od ksiedza ktory bedzie nam udzielal slubu moze cos pomoc? Czy jest to prawdopodobne ze sisotra moze dostac wize poniewaz ja jestem obywatelem? Z gory dziekuje za jakie kolwiek porady
kzielu Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Siostra moze najwyzej nie dostac wizy dlatego ze Ty jestes obywatelem - to udowadnia jej zwiazki z US a zeby dostac B1/B2 musi udowodnic (calkowicie na wlasna reke) zwiazki z Polska. Nie ma zadnej formy ktora sie wypelnia, mozesz wyslac jej cos w ktorym napiszesz ze zapraszasz ja na slub, ale sama musi kwaflifikowac w oczach konsula do wizy. Wszelka rodzina w US zwykle w jej uzyskaniu (z oczywistych powodow) przeszkadza.
sly6 Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 a kiedy byla siostra po wize,w jakim Konsulacie? bo teraz tych odmow jest troche mniej niz to bylo pare lat temu.
tapeta999 Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Pytanie czy Ty lub Twoja mama w jakikolwiek sposób przyczyniliście się w przeszłości do tego że teraz Twoja siostra ma problemy z dostaniem wizy do USA???
sly6 Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 tapeta dobre pytanie..bo czesc odmow jest z tego powodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.