Skocz do zawartości

Zaproszenie Na Slub Obywatela Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziendobry

Jestem obywatelem USA i mam 26 lat. W pazdzierniku tego roku biore slub. Chcialbym aby na tym slubie byla rowniez moja starsza siostra z Polski.

Siostra byla juz wczesniej w konsulacie ale zawsze jej odmawiano. Dodam tez ze byla w konsulacie na zaproszenie naszej mamy ktora nie jest obywatelem USA a posiada zielona karte. Moja siostra nie ma meza ale ma chlopaka z ktorym sa razem przez okolo 15 lat. Nie planuja brac slubu. Chlopak mojej siostry ma wlasny biznes w Polsce.

Chcialbym tylko aby wpuscili siostre przynajmniej na 2-3 tygodnie.

Teraz pytania:

Jaka forme wypelnic?

Czy pismo od ksiedza ktory bedzie nam udzielal slubu moze cos pomoc?

Czy jest to prawdopodobne ze sisotra moze dostac wize poniewaz ja jestem obywatelem?

Z gory dziekuje za jakie kolwiek porady

Napisano

Siostra moze najwyzej nie dostac wizy dlatego ze Ty jestes obywatelem - to udowadnia jej zwiazki z US a zeby dostac B1/B2 musi udowodnic (calkowicie na wlasna reke) zwiazki z Polska. Nie ma zadnej formy ktora sie wypelnia, mozesz wyslac jej cos w ktorym napiszesz ze zapraszasz ja na slub, ale sama musi kwaflifikowac w oczach konsula do wizy. Wszelka rodzina w US zwykle w jej uzyskaniu (z oczywistych powodow) przeszkadza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...