agatapaw Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 Witam Wszystkich! Wielkimi krokami zbliza sie termin zniesienia 2-letniej Zielonej Karty mojego meza, konkretnie na poczatku lutego. W zwiazku z tym mam pare pytan i jesli ktos z Was moglby pomoc, bylabym bardzo wdzieczna. Przegladalam forme I-751 i nie jestem pewna co do kilku spraw: 1. W czesci 5 trzeba wymienic dzieci. Ja mam dwie, dorosle juz (17 i 21 lat) corki z pierwszego malzenstwa, obydwie urodzone w USA. Moj maz natomiast ma 20-sto letniego syna, ktory mieszka w Polsce. Nie wysylalam na niego petycji o GC. Czy nasze wszystkie dzieci powinnismy wymienic w punktcie 5? 2. Do I-751 trzeba dolaczyc kopie rozliczen podatkowych federalnych i stanowych. Wyczytalam na tym forum, ze lepiej jest wyslac Tax Transcripts z IRS. Znalazlam formy 4506-T oraz 4506T-EZ, ale to sa chyba tylko formy na podatki federalne. Ktore najlepiej przeslac do IRS? Czy mamy rowniez przeslac do Immigration kopie W-2? 3. Ile kopii wszystkich dokumentow jak rachunki bankowe, rachunki za swiadczenia, itp. trzeba im wyslac? Z gory dziekuje, Agata.
kzielu Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 2. http://www.irs.gov/i...=110571,00.html - nie trzeba wysylac zadnych form, mozna zamowic przez internet, trzeba podac SSN i adres jaki byl na tax return 3. Po jednej.
kzielu Napisano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 A- i W2 jezeli wyslecie transkrypty wysyłać nie musicie.
agatapaw Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Dziekuje bardzo. Transkrypty juz mam za dwa lata, ale tylko federalne. Co ze stanowymi?
agatapaw Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2012 sly6 Napisano dziś, 01:40 prosze nie zakladac podobnych tematow oraz postow na forum a cierpliwie czekac na odpowiedz http://forum.usa.inf...005#entry142005 temat zamykam i prosze tam pisac,przypominac sie . Dziekuje za odpowiedz i oczywiscie poczekam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.