krowa12 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Już spieszę z odpowiedzią moi drodzy. Nie ukrywam, ze z początku ta oferta była skierowana dla niskobudżetowych podróżników na tego typu forach i wśród takich znalazłem dwie osoby. Nie nastawiamy się na żadne wygody, jedzenie w dobrych restauracjach itp. Dlatego chcę żeby była jasność skąd ta cena Poniżej spróbuję przedstawić wstępny kosztorys zabawy. - Bilety lotnicze na trasie Europa-Nowy Jork tam, Los Angeles- Europa powrót to w tym terminie koszt ok. 2500 zł zakładając że nie będzie żadnych promocji - Bilet z Nowego Jorku do Los Angeles w jedną stronę kosztuje ok. 500 zł - Wynajem auta na 4 dni by dostać się na Niagarę, wrócić przez Waszyngton i Filadelfię do NY to koszt ok 360 zł (na jedną osobę, zakładając że będzie czteroosobowa grupa) - Wynajem auta na Zachodnim wybrzeżu na ok. 18 dni to koszt ok. 1350 zł na osobę - Paliwo za przejechane 8000 km (samochód średniej klasy palący ok 8,5l/100, benzyna w przeliczeniu ok. 2,2 zł/l) to koszt ok. 500 zł za osobę - Noclegi w większych miastach (3 x NY, 1 x SF, 2 x LA) poprzez Couchsurfing, czyli darmowe - Noclegi poza miastami w tanich motelach i hotelach (cena za pokój dwuosobowy w którym spokojnie zmieszczą się 4 osoby to koszt ok. 60$, czyli w przeliczeniu ok. 50 zł za osobę; 21 tego typu noclegów to ok. 1100 zł) - NY City pass ok. 400 zł - Karnet do parków narodowych to ok. 64 zł za osobę - Jakiś park rozrywki (Univ. Studios, cokolwiek) to ok. 200 zł Daje nam to 7000 zł. Reszta czyli jedzenie (śniadania wliczone w ceny noclegów, tanie bary, McDonaldy, prowiant z Wall Marta) i pozostałe wstępy można spokojnie ogarnąć za 2000 zł Suma- 9000 zł Da się? Da Tylko tak jak mówiłem, to nie jest oferta dla ludzi lubiących komfort i wygodę. univ.studio bilet kosztuje 100$ za osobe czyli jakos ponad 300zl..
krowa12 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 univ.studio bilet kosztuje 100$ za osobe czyli jakos ponad 300zl.. i polecam jeszcze wybrac sie do golden corral to jest taki bufet gdzie placisz $20 i jesz ile chcesz. Maja tam maaase jedzenia i jest pyszne mozna sie najesc na caly dzien
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.