Supper Napisano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2012 Witam, chciałem się dowiedzieć na 100% jak to jest z wyrobieniem sobie prawka w Pensylwanii na wizie J-1 będąc na worku. Wiem, że prawko na J-1 wyrobić w PA można, ale czy będąc na W&T, czyli dość krótko to też przejdzie?
sly6 Napisano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2012 musisz spelnic te wymagania : http://www.dmv.state.pa.us/
wodnik Napisano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 a słyszeliście coś O Międzynarodowym Prawie JAzdY? bez problemów je w USA uznają ?
maximus Napisano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Prawko zrobione w USA na J1 zazwyczaj jest ważne tak długo jak długo ważny jest DS2019. Ale w niektórych stanach jest od tego odstępstwo ( słyszałem o Ilinois). Krajowe prawo jazdy (polskie) ważne jest określony czas w USA (dla każdego stanu są to różne okresy) zazwyczaj 3 miesiące. Prawo jazdy międzynarodowe zazwyczaj przydaje się do celów ubezpieczenia w razie wypadków itd. zeby potem ubezpieczyciel nie odrzucił np. pokrycia kosztów naprawy auta. A tak poza tym samo prawo jazdy wygląda jak książeczka traktorzysty która na nie wiele się przyda. Z mojego doświadczenia a było ich kilka mogę powiedzieć, że polskie prawo jazdy plus paszport są wystarczające.. Na pewno trzeba będzie tłumaczyć dlaczego prawo jazdy nie ma terminu końca ważności .... pozdr,
sly6 Napisano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 co stan i rozmowa z Policja to inne spojrzenie prawo jazdy miedzynarodowe ,jedni zapytaja sie o nie a inni powiedza ze nie trzeba I teraz lepiej miec taki dokument niz potem sie tlumaczyc jak jedna osoba z forum . ja slyszalem juz w latach 90-tych o tym prawie jazdy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.