Ojciec Dyrektor Napisano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2012 Zobaczymy co będzie, wszystko okaże się we wtorek. Liczę na to, że dostanę wize bo fajnie by było odwiedzić Ciocie w Stanach i zobaczeć co nieco. Dziękuje za odpowiedzi
Ojciec Dyrektor Napisano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 tak Konsul zadała mi pare pytań, potem jak zapytała czy mówie po angielsku zapytała po angielsku pare pytań, spytała mojego tatę czy był w USA, zabrała mi paszport dała karteczke z DHL i "Have a nice trip"
Ojciec Dyrektor Napisano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Nie, mój tata odpowiadał bo był ze mną (jestem niepełnoletni) i konsul zadawała mu pytania
figa1 Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Gratulacje wizy Miej tylko na uwadze to, że ostateczną decyzję o wjeździe do USA podejmuje funkcjonariusz CBP na GRANICY. Tam też będziesz miał jeszcze raz rozmowę i często dzieje się tak niespodziewanie, że niby promese się w paszporcie ma a na granicy urzędnik doszukuje się czegoś w systemie( przykładowo deportacja członka rodziny z usa/przedłużenie pobytu ponad określony w I-94). Pamiętaj, że ,,Wielki Brat" ma już twoje dane w swojej bazie i baardzo dokładnie wszystko sprawdza przed ystawieniem promesy, jak i PO PRZYSŁANIU PASZPORTU Z WKLEJKĄ.Czasem jest też tak, że paszport przychodzi bez wizy. Jak możesz to napisz co odpowiedzieliście konsulowi na pytanie o bytność w stanach(czy przyznał się twój tata, że go kiedyś deportowali?). Jak oceniasz frekwencję pozytywnego rozpatrzenia wniosku( czyli ile osób przed tobą mogło wizę dostać a ile nie) http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/i-94_instructions/ - pod tym linkiem znajdziesz informacjie przydatne podcas lotu do USA(jak wypełnić I-94 i deklaracje celną)
Ojciec Dyrektor Napisano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Przedemną było 17 osób i wszyscy dostali. Dziś dostałem paszport i jest wklejona wiza. Mój tata nic nie mówil, że był deportowany, odpowiedział tylko że był 3 razy w stanach. Bardzo dobrze wiemo tym, że na granicy decydują o moim wjeździe. Jednakże, kiedy zadała mi pytanie do kogo jadę odpowiedziałem, że do Cioci, a ona spytała mojego taty czy był u tej samej Cioci (czyli musiała widzieć na komputerze i napewno miała informację o deportacji mojego taty)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.