tapeta999 Napisano 12 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2012 Mnie zapytano czy ktoś z rodziny jest w Stanach... zresztą chyba w podaniu wizowym jest takie pytanie też ale nie jestem pewien. No i co odpowiesz jeśli zapyta Cię Konsul czy masz jakąś rodzinę w USA??? A co do wizyty w Ambasadzie to wszystko idzie szybko miło i przyjemnie. Nie ma się co stresować mówić prawdę i powinno być dobrze
lenuchna Napisano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Lutego 2012 Hmm no powiedziałabym że nie mam... Bo teoretycznie mojej kuzynki powinno już tam nie być... Jest nielegalnie... Czy lepiej powiedzieć że mam kuzynke i że do niej właśnie lece? Dzięki że wszystkie odpowiedzi
tapeta999 Napisano 13 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2012 Jeśli powiesz że masz tam nielegalnie przebywającą kuzynkę to może być przeszkodą w otrzymaniu wizy aczkolwiek może to wypaść na Twoją korzyść bo prawdomówność może być odebrana pozytywnie przez Konsula. Ale jeśli nie powiesz że masz tam rodzinę tzn kuzynkę a mają jakąś informacje na ten temat to możesz się pożegnać z wizą i to na zawsze! Nie będę Tobie mówił co masz robić i powiedzieć ale lepiej odpowiadać na pytania zgodnie z prawdą.
sly6 Napisano 13 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2012 co do odpowiedzi zgodnie z prawda to bywa tak ze ktos czegos nie mowi ale widac ze klamie lub tez mija z prawda i wtedy bedzie po wize ..
fish23 Napisano 13 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2012 tez mnie to przerażało i się stresowałam z rozmową różnie bywa, moja koleżanka dostała 5 pytań a ja 15 najlepiej odpowiadać krótko,rzeczowo i szczerze (bo jak się rozgadasz to możesz się pogubić...) poza tym jesteś studentką, także nie powinno być problemu z otrzymaniem wizy życzę ci powodzenia i obyś usłyszała "Otrzymuje Pani wizę"
lenuchna Napisano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Lutego 2012 No dlatego muszę się dobrze przygotować jak coś to powiem że mam inną rodzinę tam, a to jest zgodne z prawdą. fish23 : No racja.. No właśnie coś mi się obiło o uszy że studenci mają "łatwiej" że tak powiem.. Oby tak było Nie dziękuje ) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.