9toml Napisano 2 Marca 2012 Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Witajcie. Przebywam obecnie na szkoleniu w USA - dokladniej w Texasie. bede mial krotka przerwe w szkoleniu i chce w tym czasie wyjechac na 4 dni do Las Vegas. Ze względu na to że dotychczas niewiele podrozowalem mam kilka pytań: - zamierzam zabookować bilet na samolot + hotel + samochod na tej stronie https://www.cheaptickets.com - czy ta cena którą tam podają to jest cena całkowita? - jak odbywa sie ten caly proces bookowania - wybieram dateę od do, zaznaczam opcję bilet lotniczy+ hotel + samochod zatwierdzam, podaje swoje dane oraz numer karty kredytowej. czy pozniej przysla mi na maila jakies potweirdzenie? - jesli zabookuje bilet np 2 mce wczesniej to czy pieniadze są od razu pobierane z mojej karty kredytowej? - co bede musial okazac w wypozyczalni samochodow i w hotelu? czy moga wymagac ode mnie jakichs dodatkowych oplat? - bede musial sie rowniez dostac na lotnisko w houston - czy mozna tam zostawić samochod na kilka dni i przede wszystkim czy to jest bezpieczne miejsce ? samochod jest sluzbowy nie chce zeby sie cos stalo. - czy mozna wypozyczyc samochod w jedym miescie a oddac w drugim? - czy te wypozyczalnie samochodow sa na czy blisko lotniska? chodzi mi o to czy wyjezdzajac i wjezdzajac na lotnisko bede musial dodatkowo okazac jakies papiery z wypozyczalni? z gory wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam
kzielu Napisano 2 Marca 2012 Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Na każdym lotnisku możesz zostawić samochód - nawet w Polsce... Oczywiście na płatnym parkingu... W Vegas (jak i każdym większym lotnisku) wypożyczalnia jest tuż przy lotnisku a do niej wożą courtesy busy - w Vegas jest jeden do car rental center. Wypożyczenie w jednym miejscu a oddanie w drugim jest możliwe, tyle że kosztuje wyraźnie więcej. Btw - Vegas to straszny syf jest. Strip i same trailer parki prawie. Byłem ostatnio w Nellis AFB i uciekłem z tego stripu w połowie długości na autostradę...
makdonald Napisano 2 Marca 2012 Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Btw - Vegas to straszny syf jest. Strip i same trailer parki prawie. Byłem ostatnio w Nellis AFB i uciekłem z tego stripu w połowie długości na autostradę... swinto prowdo, panocku, swinto prowdo...hehehe
9toml Napisano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 ok dzieki za odpowiedzi. jak wyglada sprawa bookowania tych biletow na samolot + hotel + samochod? czy to jest cena calkowita czy jeszcze cos na miejscu doplacam np w hotelu lub wypozyczalni? czy jesli kupie bilet duzo wczesniej to tą kase pobierają od razu czy np na kilka tygodni przed terminem pobytu?
katlia Napisano 2 Marca 2012 Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 1. To jest pytanie do miejsca gdzie bookujesz bilet.* 2. Od razu. *Przewaznie tak, to beda wszystkie koszta, na miejscu ewentualnie moga byc jakies mniejsze zaplaty, ale naprawde male. Nie zdziw sie gdy poprosza o karte kredytowa w hotelu/wypozyczalni chociaz juz zaplaciles - to jest w wypadku jakis dodatkowych wydatkow, naprzyklad dzwonienie long distance z hotelu, uzytek minibaru lub uszkodzenie samochodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.