pinang Napisano 4 Marca 2012 Zgłoś Napisano 4 Marca 2012 Jeśli po ewentualnym wylosowaniu GC chciałbym na rozmowie w konsulacie przedstawić ofertę pracy to jakim dokumentem? Czy powinienem mieć już ze sobą oficjalną umowę od jakiejś firmy czy np. po prostu list, w którym ktoś wyraża chęć zatrudnienia mnie? I czy ktoś z was znalazł kiedyś tak pracę na odległość nie wiedząc czy dostanie pozwolenie na wyjazd?
miro77 Napisano 4 Marca 2012 Zgłoś Napisano 4 Marca 2012 Ja znalazlem oferte na necie, napisalem do pracodawcy jak sprawa wyglada i przyslal mi oferte zatrudnienia i z tym poszedlem na interview.
pinang Napisano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2012 Ta oferta to rozumiem, że była w formie umowy? A zacząłeś szukać jak już wylosowałeś kartę czy jeszcze zanim? Zastanawiam się czy nie zacząć wcześniej, oczywiście wiem, że mam 2% szans itd. ale gdyby się tak zdarzyło, że mnie wylosują to potem te 4 tygodnie może być trochę mało na znalezienie czegoś i jeszcze na przesyłanie ofert, więc lepiej być przygotowanym na wszystko. Tylko też chyba ciężko znaleźć w necie ofertę, która bedzie aktualna powiedzmy jeszcze kilka miesięcy pozniej.
mpbc Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Jeśli po ewentualnym wylosowaniu GC chciałbym na rozmowie w konsulacie przedstawić ofertę pracy to jakim dokumentem? Czy powinienem mieć już ze sobą oficjalną umowę od jakiejś firmy czy np. po prostu list, w którym ktoś wyraża chęć zatrudnienia mnie? I czy ktoś z was znalazł kiedyś tak pracę na odległość nie wiedząc czy dostanie pozwolenie na wyjazd? Po wylosowaniu GC nikt nie oczekuje byś miał ofertę pracy, przynajmniej mnie nikt o to nie pytał.
miro77 Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 Po wylosowaniu GC nikt nie oczekuje byś miał ofertę pracy, przynajmniej mnie nikt o to nie pytał. Moze cos sie zmienilo ale pamietam ze kiedy ja szedlem na interview trzeba bylo miec oferte pracy albo jakies zabezpieczenie finansowe tj. srodki na koncie itp i konsul moja oferte sprawdzila i dolaczyla do reszty papierow ale to bylo w 2006 r. moze cos sie zmienilo. Ta oferta to rozumiem, że była w formie umowy? A zacząłeś szukać jak już wylosowałeś kartę czy jeszcze zanim? Zaczalem szukac nie dlugo przed interview, bo od wylosowania do wizyty w ambasadzie to jeszcze szmat czasu, a oferta byla na papierze firmowym, podane ewentualne roczne zarobki itp, taka oferte moze wystawic kazdy kto ma firme zarejestrowana na siebie, tak ze z tym to nie powinno byc problemu.
sly6 Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 zasady loterii za duzo sie nie zmienily do co loterii masz pokazac ze sobie poradzisz w USA a tym moze byc kasa,oferta pracy lub tez I-134...
Yoshizaki Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 jakie środki finansowe na koncie byłyby odpowiednie by konsul się nie przyczepił ?
makdonald Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 mysle, ze $500 000 powinno konsula "uspokoic"
sly6 Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 a masz zone,dzieci,masz wyksztalcenie,zawod? mozesz miec i 10 tys dol na koncie i nie dostac wizy . Masz miec tyle aby Ci starczylo na szybkie znalezenie pracy .I musi byc widac ze to Twoja kasa nie tak dawno ktos podawal linka do pewnych wypowiedzi ze ktos nie dostal wizy a przeciez mial kase,oferte pracy.
makdonald Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 mozesz miec i 10 tys dol na koncie i nie dostac wizy . czyli $10K to "duzo"?....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.