kzielu Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Tez sie zgadzam - w tej chwili, przy obecnym stanie swiadomosci spoleczenstwa i zachowaniami rodem z trzeciego swiata (patrz chocby watek o wyjezdzie do pracy do NY - oczywiscie nielegalnej), jedyne co zniesienie wiz osiagnie to w dosc szybkim czasie utrudnienie wyjazdow dla tych ktorzy chca to zrobic legalnie - pojechac do rodziny, na wakacje czy na jakis W&T. Problemem jest mentalnosc - wciaz zbyt wiele ludzi uwaza ze wyjazd na nielegalu jest OK i nie widza w tym nic zlego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigguy Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 pani clinton to powinna dostacmiotle i zaczac zamiatac ... bylby wiekszy pozytek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tapeta999 Napisano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 pani clinton to powinna dostacmiotle i zaczac zamiatac ... bylby wiekszy pozytek ! A to niby dlaczego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makdonald Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 A to niby dlaczego??? tez nie rozumiem dlaczego akurat "zamiatac" a nie "odleciec" my tu mamy nadmiar cleaning ladies za to tych latajacych tak na codzien to nie widac ...hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marko80 Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 A ja mam pytanko może ktoś się orientuje jak to jest gdy już danemu kraju zniosą wizy. Wiem, że trzeba wypełnić ten formularz w systemie ESTA na stronie internetowej najpóźniej na 72 godziny przed przylotem do USA. I teraz. Wydawało mi się, że rejestracja jest darmowa, teraz okazuje się, że trzeba zapłacić 14 USD. W sumie interesuje mnie jak ma wpłacić te 14 USD ktoś kto nie posiada np. karty kredytowej bo słyszałem, ze system przyjmuje płatność tylko z karty kredytowej. Pociągne temat karty kredytowej dalej. Ktoś mi mówił, że aby wjechać do USA w systemie bezwizowym trzeba posiadać cytuje "pełnowartościową kartę kredytową". Czyli rozumiem, że osoby które nie mają karty kredytowej nie są wpuszczane? Prosze o rozwianie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Osoby ktore nie maja ESTA authorization nie zostana wpuszczone. Jak zaplacisz to jest Twoj problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makdonald Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 zeby wleciec "bez wizy" trzeba odpalic $14 na este zeby zaplacic ten odpal trzeba miec cc zeby miec cc trzeba najpierw miec inna cc albo sobie zalozyc "prepaid" - pewnie w polszcze tez juz wpadli na ten pomysl ze klient pozycza swoje wlasne pieniadze a odsetki placi bankowi krotko mowiac - ameryka jest dla byka ale zeby byk mogl sie ukazac w calej okazalosci ameryka potrzebuje milionow takich malych, maluczkich SUCKERS czyli nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marko80 Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Osoby ktore nie maja ESTA authorization nie zostana wpuszczone. Jak zaplacisz to jest Twoj problem. Napisałeś mi rzecz oczywistą, ja się natomiast pytałem czy przy wjedzie do USA jest formalny wymóg posiadania karty kredytowej, bo ktoś tak mówił i chciałbym to zweryfikować potwierdzić bądź zaprzeczyć tej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Oczywiscie ze nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marko80 Napisano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Oczywiscie ze nie ma. No to dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.