klaszka Napisano 10 Marca 2012 Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 Witam. Przeglądając forum natknęłam się na wątek o pracy na Florydzie.,, a masz pozwolenie na prace-masz,bedziesz miec SSN,umiesz moze cos z hiszpanskiego? " to jest odpowiedź pewnej osoby i ja mam takie pytanie, czy do pracy na Florydzie jest potrzeba znajomości hiszpańskiego, chociaż samych podstaw? Nie ukrywam że ten fakt mnie interesuję bo w przyszłości chciałabym sie tam wyprowadzić, ale jak narazie jest to odległe marzenie.
sly6 Napisano 10 Marca 2012 Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 Nie musisz umiec tego jezyka ale bywa tak ze bez znajomosci podstaw mozesz dlugo szukac pracy.Teraz jakiej pracy-gdzie bedziesz szukac A teraz co wiesz o Florydzie ,wiesz ile tam osob mieszka hiszpansko-jezycznych?
Joanna30 Napisano 10 Marca 2012 Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 Przypuszczam, że na południu Florydy bardziej się przyda znajomość hiszpańskiego, niż angielskiego
wojt20 Napisano 10 Marca 2012 Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 W autobusach w Miami z założenia wszyscy mówią po hiszpańsku. Więc kierowca będzie witał po hiszpańsku, współpasażer zacznie przeklinać po hiszpańsku jeśli nadepniesz mu na nogę w mega zatłoczonym autobusie a całą przejażdżkę umili reklama telenoweli na Telemundo. Jedynie zapowiedzi następnych przystanków będą po angielsku i hiszpańsku. Jeśli przy kasie w walmart'cie nie powiesz nic po angielsku to kasjerka często powie sumę do zapłacenie po hiszpańsku. W maku zawsze znajdzie się ktoś kto rozumie dos big mac uno cola . Więc jeśli chodzi o kontakty na codzień w pewnych miejscach znajomość hiszpańskiego jest mile widziana. Przynajmniej się wie w jaki sposób ktoś Ciebie obraża choć... czasem lepiej nie wiedzieć i żyć błogim "no comprendo"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.