lukasz065 Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 We wrześniu będę okolo 5 dni w NYC i z chęcią przeszedłbym się na jakiś rap koncert. Orientuje się ktoś może, gdzie mogę znaleźć informacje o koncertach w NYC, oraz gdzie kupić bilety?
lochraven Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 informacji szukaj na last.fm, bilety są zazwyczaj na ticketmaster/ticketfly
lukasz065 Napisano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 Wielkie dzieki, będę na bieżąco śledził. Żeby nie zakładać nowego wątku, to spytam tutaj. Zna ktoś adres dobrych sklepów muzycznych w NYC? Głównie chodziłoby mi o starsze nagrania z gatunków: jazz, rap, reggae. Zarówno vinyle, jak i cd.
Shady Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 Napewno slaughterhouse ze swoją nową płytą będą robić koncert tylko nie jestem pewny czy we wrzesniu a co do tych sklepów to nie znam.. ja bym kupił na ebay'u jakieś płytki czy vinyle, tak chyba najszybciej Jak we wrzesniu będzie SH to idz na ich koncert, bo nie drogo a goście są zajebisci.
The Rain Man Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 Mozesz rowniez sledzic strone NYC Times Square - Tutaj tez sa informacje o imprezach masowych / koncertach ... Tutaj link: http://timessquare.com/
agfuda Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 Co do sklepów z winylami i cd - mogę polecić szczególnie dwa, miałam wypisaną sporą listę tych, które udało mi się odnaleźć gdzies przez google, jednak naprawdę wiele z nich było po prostu zamkniętych na stałe, otwartych tylko dwa dni w tygodniu, albo jakiś gość siedział przed zamkniętym sklepem i sprzedawał dosłownie z 10 płyt, bo właściciel był chory i nie można było wejść.. W kazdym razie: 1. Rainbow music store na East Village (130 1st Avenue, New York) -niepozorny z zewnątrz sklep, w którym mieściła się max 1(!) osoba. Płyt cd było tysiące, ale były też kasety, płyty dvd z koncertami... polecam chociażby zobaczyć, niecodzienny widok, a sprzedawca, mimo dość sędziwego wieku, znał wszystkich wykonawców o których pytałam i dokładnie wiedział, co gdzie ma, choć z wyciągnięciem pewnie byłby problem... 2. Generation records w West Village 210 Thompson St # A, New York dwupiętrowy sklep z używanymi winylami i płytami cd, wszystko pięknie podzielone na gatunki, płyty od bardzo starych po te nowsze. Dodatkową atrakcją był największy i najgrubszy kot jakiego widziałam w życiu, śpiący smacznie na jakimś kartonie...
lukasz065 Napisano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 To już wiem, które miejsca na pewno odwiedzę w NYC. A orientujecie się może jak wygląda sprawa z przywożeniem płyt do Polski? Będę musiał cło i podatek od tego zapłacić?
lukasz065 Napisano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 To zależy ile fajnych płyt znajdę i jakie będą ceny. Napewno nie będzie tego duzo, chciałbym to do torby wrzucić z ciuchami, powiedzmy że około 20 sztuk, może 30, a może mniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.