lukasz065 Napisano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Nawet jak folia będzie, to ja zerwe. Wiem, że gdyby wyglądały na nowiutkie, kupione w USA, to musiałbym płacić. Będą rozpakowane i w bagażu podręcznym. Mam się czegoś obawiać? Kiedyś słyszałem, że ponoć towar do $150 jest wolny od opłat. Prawda to? Jeśli tak, to lepiej żebym nie przekraczał tej kwoty, czy też z rozpakowanymi płytami nie mam się czego obawiać?
Joanna30 Napisano 28 Marca 2012 Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Do krajów UE z krajów spoza UE można sprowadzić towar o wartości do 150 euro bez cła. Przynajmniej tak się sprawa ma w przypadku przesyłek (czyli zakupów w sklepach internetowych, na przykład).
sly6 Napisano 28 Marca 2012 Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 jak beda uzywane i bedzie to widac to dlaczego masz za to placic chyba ze bedzie tego duzo i tego samego rodzaju to kto uwierzy ze sluchasz tych samych plyt a takiej ilosci
lukasz065 Napisano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Płyty napewno nie będą się powtarzały. Czyli do tym 150 euro nie mam co się obawiać? A jeśli wartość będzie większa i by się doczepili, to muszę płacić od całości, czy od różnicy pomiędzy wartością płyt, a tymi 150 euro? No i piszecie o samym cle, a jak z vatem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.