c4r0 Napisano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Marca 2012 W Polsce to bym pewnie go używał po powrocie. A jak jest z planem vs. prepaid? Chyba prepaid zawsze wychodzi drożej (jeśli korzysta się powiedzmy ze średnią intensywnością). Czy są jakieś plany na rok? W ogóle to na stronach operatorów coś nie mogę znaleźć regulaminów dla danych planów... W ogóle to dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
azrael Napisano 30 Marca 2012 Zgłoś Napisano 30 Marca 2012 Simple Mobile http://www.mysimplemobile.com/
promilm Napisano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2012 idz do walmarta kup tani telefon Straigh Talk - bez kontraktu telefon na karte 30$ 1000minut 45$ bez limitu text talk internet!!! Jak wybireasz telefon na koncu modelu literka -G serwis Tmibile -C Verizon Polecam ten!!!! zasieg wszedzie
c4r0 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 Jestem już w USA od tygodnia. Na razie mam prepaida z AT&T i stary telefon. To co mam to $25/miesiąc, w tym unlimited text i 250 minut na rozmowy. Data jest w pakietach: $25 za 1GB, $15 za 200MB i $5 za 50MB. Zamierzam kupić jakiś tani używany smartphone do tego, np. Galaxy Ace albo S o ile znajdę. Nie udało mi się znaleźć żadnego abonamentu na rok, wszystko jest na 2 lata. Nie wykluczam, że przejdę na innego prepaida. Ten z Wallmarta wygląda ciekawie, ktoś mi już o nim wcześniej mówił.
trend Napisano 14 Września 2013 Zgłoś Napisano 14 Września 2013 podbijam temat co proponujecie potrzebna są 3 karty sim mamy własne telefony 4 zakresowe nie blokowane co wziąć aby swobodnie dzwonić i nie mieć problemów jak z prepaidem gdzie minuty znikają przy każdym sms-ie lub odebranym telefonie .(Floryda)
dabrowst Napisano 21 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Ja uzywalem we wrzesniu planu w T-Mobile z sama karta za $50. Rozmowy nielimitowane i sms w ramach abonamentu, umowa bezterminowa, 500MB internetu w cenie. W zupelnosci wystarczylo do nawigacji. Trlefon mialem wlasny. Przy zakupie karty w Salonie facetowi wystarczyl moj polski dowod. Zasieg byl OK w NY, gorzej bylo na trasie jak jechalem do CT. Po powrocie zmienilem sobie na ich stronie na Pay As You Go i karta jest wciaz aktywna. Pozdrawiam, T.
asik997 Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 Ja miałam w T-Mobile pre-paida za $30. Dostałam 1500 minut, i było tam trochę danych do wykorzystania, Miesiąc dzwonienia, wysyłania sms, kilka razy używany internet do nawigacji. Bez problemów używany w kilku stanach. A przy wyjeździe mi jeszcze masa minut została.
tomekolodziej Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 Polecam MetroPCS. Bez umowy, telefony sa programowane, nie maja karty sim, wiec w innej sieci ich juz nie uzyjesz, ale sa tanie. Mysle ze 45$ miesiecznie za nielimitowane rozmowy, smsy i polaczenie z internetem to niewiele. A ceny telefonow zaczynaja sie od 30$. Sama mam i jestem zadowolona:) MetroPCS zostalo przejete przez tmobile i nowe telefony powinny miec karty sim.
motorolnik Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Bardzo przystepne naświetlenie sytuacji telefonii komórkowej w Stanach zawarte jest w tych dwóch artykułach: (listopad 2012) http://www.extremetech.com/mobile/140027-the-best-carrier-for-the-unlocked-nexus-4-american-gsm-networks-compared (kwiecień 2013) http://www.scambook.com/blog/2013/04/which-cell-phone-carrier-is-right-for-you/ począwszy od różnic GSM vs. CDMA, po dostępnych operatorów i nie tak nieaktualne porównanie planów. Po ich lekturze mnie się bardzo szybko udało uzupełnić swoją niewiedzę.
likebenzocaine Napisano 15 Maja 2014 Zgłoś Napisano 15 Maja 2014 Niedługo będę lecieć do usa (ny) i jakoś niczego konkretnego nie mogę znaleźć stąd pytania- 1. jak to jest teraz z tymi sieciami, gdzie najlepiej kupić kartę micro sim tak by mieć nieograniczony internet + od czasu do czasu wysłać smsa/zadzwonić?nie interesują mnie żadne umowy, plany taryfowe (lecę tylko na 3 miesiące), zwykła karta żeby można było ją doładowywać gdy zajdzie taka potrzeba.2. w ogóle jak doładowania funkcjonują w stanach, gdzie się je kupuje?3. czy z t-mobile jest tak źle jak mówi powszechna opinia i kiepsko tam z nielimitowanym internetem, smsami? wiem ,że apple store oferuje kartę t-mobile razem z iphonem 5s, dlatego nie wiem czy po prostu kupić go od razu z kartą od t-mobile czy szukać karty jakiegoś innego, lepszego operatora.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.