drose Napisano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2012 Mam 17 lat i planuje wyjazd turystyczny do USA dopiero po zakonczeniu liceum i tym samym dostaniu sie na studia, czyli za jakies trzy, cztery lata. Ale mam kilka pytan, ktore zapewne beda mialy wplyw na uzyskanie wizy. A wiec - urodzilem sie we Wloszech i jest to jedyne moje powiazanie z tym krajem. Rok po moich urodzinach wraz z rodzicami wrocilem do Polski i do dzis tutaj mieszkam. Moi rodzice wyemigrowali do Wloch jakies 20 lat temu, wszystko bylo legalnie, oboje urodzili sie w Polsce i przebywali tam ok. 6 lat. Tak wiec czy to moze miec jakis wplyw na wize? Generalnie jestem pelnoprawnym obywatelem Polski, jedynie urodzilem sie zagranica i to wszystko. Jesli chodzi o USA, to mam w planach wyjazd na ok 2 tyg w celu turystycznym czyli zwiedzanie itd.
dareknow0 Napisano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2012 Jeżeli planujesz wyjazd za 3-4 lata to odpuść sobie teraz ten temat .Nikt nie wie czy za 4 lata Polacy dalej będą mieli obowiązek wizowy,do tego czasu bardzo wiele może się zmienić choćby kryteria przyznawania wiz itd. Zupełnie nie ma sensu teraz taka dyskusja.Szkoda czasu Twojego i innych.
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 drose zapraszam za 3-4 lata na forum teraz jak napisal darek nie ma za duzo sensu o tym pisac,,plany nawet mozesz zmienic
drose Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 ok rozumiem, ale chcialbym tylko wiedziec jakby to teraz wygladalo. Jestem swiadomy tego, ze za kilka lat moze sie wszystko zmienic, jednak jezeli w tym momencie staralbym sie o wize, to czy mialbym jakies problemy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.