sly6 Napisano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2012 bo tutaj jest jego miejsce http://forum.usa.info.pl/topic/21316-przygotowania-do-wyjazdu-emigracja-po-wygraniu-dv-lottery/#entry162353 zycie w USA
krulik1 Napisano 23 Października 2012 Zgłoś Napisano 23 Października 2012 Witam może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie mam zaproszenie na rozmowe na 10 grudnia no i trzeba te badania zrobic i czy zrobi te badania w ciagu 1 dnia i o co chodzi z tymi szczepionkami w sanepidzie je tez trzeba robic czy lepiej zadzwonic do krakowa i sie dowiedziec co i jak dodam ze mam wszystkie karty ze szkół
mariano85 Napisano 23 Października 2012 Zgłoś Napisano 23 Października 2012 Z tego co wnioskuje to chcesz badania robić w krakowie tak? tutaj masz mini przewodnik co i jak: http://forum.usa.info.pl/topic/20744-badania-lekarskie-gc-krakow-mini-przewodnik/ W warszawie jak i krakowie oblecisz te badania w ciągu jednego dnia (jak się sprężysz) Zadzwon sobie najpierw do ktoregoś z lekarzy z listy ambasady Podaj wiek, jakie szczepionki miałeś robione to oni Ci powiedzą co jeszcze musisz zrobić. Mozesz je zrobic wcześniej w sanepidzie czy u lek rodzinnego (tak jak ja) po to by potem szybko przejsc badania. p.s. Tak mi się wydaje że u lek z ambasady jest chyba drozej niz w sanepidzie ...ale moge się mylić
Azja666 Napisano 23 Października 2012 Zgłoś Napisano 23 Października 2012 Mozesz tez zrobic szczepienia w Krakowie w Centrum Szczepień w szpitalu Jana Pawła. Ja ogarnełam badania, krew, rtg i szczepienia w jeden dzień w Krakowie. Musisz być zaszepiony na błonice i tężec (ok.130zł) oraz świnke, odre, rozyczke ( 80zł) konsultacja lekarska przed szczepieniem - bezpłatna.
sly6 Napisano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2012 od tego zacznijmy ze jak masz karte szczepien to zadzwon do tych lekarz i powiedz ze masz taka karte szczepien i co potrzebujesz miec do tego jak miales wszystkie zrobione to nie wiele zostalo do powtorzenia ,tzw odnowienia
neli365 Napisano 23 Października 2012 Zgłoś Napisano 23 Października 2012 Hej Czy Ktos Moze Mi Powiedziec Jak Moge zdobyc zaswiadczenie o niekaralnosci z Irlandii ??? Byłam tam Ponad rok, czytałam na stronie ambasady ze nalezy wyslac pismo do "Garda Office in the district of their former residence" czy ktos z was staral sie o zaswaiczenie z Irlandii , albo wie jak mam to zaswiadczenie zdobyc??? Z góry dziekuje za Pomoc!!
lochraven Napisano 24 Października 2012 Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Może pomoże: http://www.garda.ie/Controller.aspx?Page=2742&Lang=1
neli365 Napisano 24 Października 2012 Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Może pomoże: http://www.garda.ie/...age=2742&Lang=1 Dzieki Za POmoc !
oli33 Napisano 24 Października 2012 Zgłoś Napisano 24 Października 2012 hej wszystkim! jestem już po rozmowie oczywiście wszystko poszło ok:) konsul afroamerykanin tak jak u reszty całkiem spoko spytał sie czy rozmawiamy po polsku czy angielsku, więc wybraliśmy po polsku:) ale z racji tego że za dobrze nie mówił to było pół na pół, jak jedziecie z rodziną to każda osoba musi sie zarejestrować na TNT nie tylko gł. aplikant my musieliśmy na szybko to robić dla córeczki i męża. troszkę przez to sie przedłużyło o 10:00 byliśmy już po wszystkim, cała rozmowa trwała ok 10 min. Popytał nas co robimy w Polsce i co zamierzamy robić w USA, i jeszcze o pobyt w Irlandii bo byliśmy tam dwa lata, i w sumie tyle a i jeszcze do kogo jedziemy. W ogóle od nas nic nie chciał ani I-134 ani oferty pracy ani wyciągu z konta! a tacy byliśmy przygotowani na wszystko a co do zaświadczenia z IRL o niekaralność to mi przyszło po tygodniu i nic się za to nie płaci nie to co u nas za wszystko zdzierają osoba upoważniona jak wybierała za mnie to zapłaciła jeszcze 17zł za to (oprócz tego 50zł)!!!!!!
sly6 Napisano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2012 ale za inne sie placi sprawy,rzeczy wiec czy tak nie zdzieraja to bym nie powiedzial...za jedno sie placi mniej,za inne wiecej a za inne nic
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.