Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie mam zaproszenie na rozmowe na 10 grudnia no i trzeba te badania zrobic i czy zrobi te badania w ciagu 1 dnia i o co chodzi z tymi szczepionkami w sanepidzie je tez trzeba robic czy lepiej zadzwonic do krakowa i sie dowiedziec co i jak dodam ze mam wszystkie karty ze szkół

Napisano

Z tego co wnioskuje to chcesz badania robić w krakowie tak? tutaj masz mini przewodnik co i jak:

http://forum.usa.info.pl/topic/20744-badania-lekarskie-gc-krakow-mini-przewodnik/

W warszawie jak i krakowie oblecisz te badania w ciągu jednego dnia (jak się sprężysz)

Zadzwon sobie najpierw do ktoregoś z lekarzy z listy ambasady Podaj wiek, jakie szczepionki miałeś robione to oni Ci powiedzą co jeszcze musisz zrobić. Mozesz je zrobic wcześniej w sanepidzie czy u lek rodzinnego (tak jak ja) po to by potem szybko przejsc badania.

p.s.

Tak mi się wydaje że u lek z ambasady jest chyba drozej niz w sanepidzie ...ale moge się mylić

Napisano

Mozesz tez zrobic szczepienia w Krakowie w Centrum Szczepień w szpitalu Jana Pawła. Ja ogarnełam badania, krew, rtg i szczepienia w jeden dzień w Krakowie. Musisz być zaszepiony na błonice i tężec (ok.130zł) oraz świnke, odre, rozyczke ( 80zł) konsultacja lekarska przed szczepieniem - bezpłatna.

Napisano

od tego zacznijmy ze jak masz karte szczepien to zadzwon do tych lekarz i powiedz ze masz taka karte szczepien i co potrzebujesz miec do tego

jak miales wszystkie zrobione to nie wiele zostalo do powtorzenia ,tzw odnowienia ;)

Napisano

Hej

Czy Ktos Moze Mi Powiedziec Jak Moge zdobyc zaswiadczenie o niekaralnosci z Irlandii ??? Byłam tam Ponad rok, czytałam na stronie ambasady ze nalezy wyslac pismo do "Garda Office in the district of their former residence" czy ktos z was staral sie o zaswaiczenie z Irlandii , albo wie jak mam to zaswiadczenie zdobyc??? Z góry dziekuje za Pomoc!!

Napisano

hej wszystkim!

jestem już po rozmowie oczywiście wszystko poszło ok:) konsul afroamerykanin tak jak u reszty całkiem spoko spytał sie czy rozmawiamy po polsku czy angielsku, więc wybraliśmy po polsku:) ale z racji tego że za dobrze nie mówił to było pół na pół, jak jedziecie z rodziną to każda osoba musi sie zarejestrować na TNT nie tylko gł. aplikant my musieliśmy na szybko to robić dla córeczki i męża. troszkę przez to sie przedłużyło o 10:00 byliśmy już po wszystkim, cała rozmowa trwała ok 10 min. Popytał nas co robimy w Polsce i co zamierzamy robić w USA, i jeszcze o pobyt w Irlandii bo byliśmy tam dwa lata, i w sumie tyle a i jeszcze do kogo jedziemy.

W ogóle od nas nic nie chciał ani I-134 ani oferty pracy ani wyciągu z konta! a tacy byliśmy przygotowani na wszystko :D

a co do zaświadczenia z IRL o niekaralność to mi przyszło po tygodniu i nic się za to nie płaci :D nie to co u nas za wszystko zdzierają osoba upoważniona jak wybierała za mnie to zapłaciła jeszcze 17zł za to (oprócz tego 50zł)!!!!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...