dudek0502 Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Dzięki Sly za odpowiedź. Faktycznie jest to możliwe i Pani pracująca w ambasadzie zaproponowała mi termin spotkania z konsulem na 14 marca. Czyli gdyby komuś coś wypadło i nie mógłby dotrzeć na miejsce w pierwotnie wyznaczonym terminie, to istnieje możliwość przesunięcia interview.
mariano85 Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 ze strony ambasady: "Wszystkie osoby, które otrzymały wizę imigracyjną począwszy od dnia 01 lutego 2013 roku, muszą dokonać opłaty imigracyjnej USCIS w wysokości 165 dolarów przed wyjazdem do USA." Mimo że ja wize dostałem w pazdzierniku i zwolniony jestem z tej opłaty, to przyznam że jednak jest to troche niesprawiedliwe dla "reszty" która ma rozmowy po 1 lutego... juz mogli sobie tą opłate odpuścić w dv2013
Joanna30 Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Ale ta opłata dotyczy wszystkich wiz imigracyjnych, nie tylko tych z loterii.
brodapl Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Nie zapomnij o rejestracji na stronie kuriera Jeżeli nie masz I-134 to zabranie ze sobą wyciągu z konta nie zaszkodzi. Opłata na miejscu (330 + ta dodatkowa kwota dodana niedawno). Mam pytanie, zarejestrowałem się na tej stronie tak jak napisałeś. Nie jestem w stanie tam uzupełnić swoich danych ponieważ nie posiadam case number( jest tam wytłumaczone że chodzi o CN który był na kopercie który dostałem od kogoś w ambasadzie).Czyli rozumiem że po wizycie w ambasadzie. Chodziło tylko Tobie o to żeby się zarejestrować a resztę się wypełnia po wizycie w ambasadzie? Z góry dzięki za podpowiedź bo się trochę pogubiłem a wizyta już w przyszłym tygodniu, więc wolałbym mieć wszystko gotowe.
mekare Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Case number to jest numer twojej sprawy, który masz na stronie na której się zalogowałeś i dowiedziałeś o wygranej czyli tej https://www.dvlottery.state.gov/ESC/ Zaloguj się tam jeszcze raz i wraz z zaproszeniem na rozmowę niżej napisano także twoje dane i twój Case number. Powodzenia:)
Dejmos Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Dokładnie tak jak pisze mekare. Rejestracje musisz wykonać przed wizytą w ambasadzie.
sly6 Napisano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 mariano a co powiesz jak ktos byl na rozmowie w styczniu 2012 i placil prawie 900 dol a potem w lutym cena byla nizsza
lucy79 Napisano 8 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 W koncu po miesiacu wymiany wielu emaili z ambasada w warszawie i z ambasada tu gdzie mieszkam, i wielu nerwow i czekaniu, zaakceptowali moje dokumenty i nie musze leciec do polski. Bede miec rozmowe tutaj. Ulga. Tylko ze jeszcze nie podali mi terminu bo czekaja az papiery z polski dojda. Ale to juz nie ma takiego znaczenia. Tyle sie wyczekalam, ze i poczekam jeszcze tyle ile trzeba na interview. Kompletuje poki co dokumenty ktore musze zabrac na rozmowe, troche utrudnione, bo wszystko musze sciagac z polski... ale... to juz mniejszy problem Pozdrowienia dla wszystkich
mikun Napisano 8 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2013 Mimo że ja wize dostałem w pazdzierniku i zwolniony jestem z tej opłaty, to przyznam że jednak jest to troche niesprawiedliwe dla "reszty" która ma rozmowy po 1 lutego... juz mogli sobie tą opłate odpuścić w dv2013 ten świat jest juz tak stworzony że był, jest niesprawiedliwy, i zawsze taki będzie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.