sly6 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Krisss poszukaj czegos na necie o tym,moze cos na forach anglojezycznych bedzie
Tim Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Cześć, straszna cisza na forum Czy ktoś z kwietniowych szczęśliwców ma już może wyznaczony termin ?
Andriuu Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Cześć, straszna cisza na forum Czy ktoś z kwietniowych szczęśliwców ma już może wyznaczony termin ? Witam Ja niestety jeszcze nie dostałem informacji o terminie - tez jestem na kwiecien - czekam ciekawe czy juz ktos dostałe??
November_Rain Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Co to znaczy że wydano 34,463 wiz? z 55,000? Jak wytlumaczyć fakt, że Polska przez 6 lat nie mogła brać udziału w losowaniu, skoro w 2006 r. rozdano średnio 1000 zielonych kart mniej niż w poprzednich latach? Wydaje mi się, że gdybyśmy uczestniczyli w losowaniach bez tej kilkuletniej przerwy, to ilość osób skladajacych aplikacje z roku na rok by spadała. Czy to oznacza, że teraz znów 3-4 lata pod rząd mamy możliwości uczestnictwa w loterii a potem znów ja na kilka lat nam zabiorą, bo wciąż jest za dużo chętnych? Podobna sytuacja jest z Rosją wg tych danych. Czy w ogóle każdy kraj osobno ma narzuconą jakąś pulę, ile zielonych na niego przypada, czy idzie to kontynentami? W ogole to co w Europie robia te wszystkie Kazachstany, Uzbekistany i Turkmenistany, gdyby Amerykanie lepiej znali geografie to wiecej zielonych kart byłoby dla nas
jkb Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Jak wytlumaczyć fakt, że Polska przez 6 lat nie mogła brać udziału w losowaniu, skoro w 2006 r. rozdano średnio 1000 zielonych kart mniej niż w poprzednich latach? Wydaje mi się, że gdybyśmy uczestniczyli w losowaniach bez tej kilkuletniej przerwy, to ilość osób skladajacych aplikacje z roku na rok by spadała. Czy to oznacza, że teraz znów 3-4 lata pod rząd mamy możliwości uczestnictwa w loterii a potem znów ja na kilka lat nam zabiorą, bo wciąż jest za dużo chętnych? Podobna sytuacja jest z Rosją wg tych danych. Czy w ogóle każdy kraj osobno ma narzuconą jakąś pulę, ile zielonych na niego przypada, czy idzie to kontynentami? W ogole to co w Europie robia te wszystkie Kazachstany, Uzbekistany i Turkmenistany, gdyby Amerykanie lepiej znali geografie to wiecej zielonych kart byłoby dla nas Na wszystkie Twoje pytania "dlaczego?", "czy?", odpowiedzi możesz znaleźc w rocznikach DHS, które prezentują ilość zielonych kart wydanych obywatelom poszczególnych krajów.
Virka Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Tim i Andriuu ja również nie dostałam informacji. Grzecznie czekam ... czekam .... i myslę, że może powoli kończą się wizy i dlatego zwlekają z zaproszeniami nas do ambasady. Pozdrawiam
sly6 Napisano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 dlaczego tak jest z loteria wiele razy bylo opisywane na forum w tematach dv 2012 itp rynr zrobil tez wyliczenia pewne i radze jego posty poczytac
Tim Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Hej, dla zainteresowanych, pojawiły się terminy na kwiecień !!!! Sprawdzajcie
simk Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Ja też właśnie dostałam mail. Mam jednak problem. Wysyłałam zgłoszenie aktualizacyjne dla męża ( wzięliśmy ślub zaraz po wynikach losowania) czy nie powinna być tam informacja, że mąż idzie ze mną na rozmowę? Co jeśli nie dostali moich dokumentów dla męża (mimo, że napisali mi maila, że dostali)? Proszę o podpowiedź co zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.