Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Cześć, straszna cisza na forum :)

Czy ktoś z kwietniowych szczęśliwców ma już może wyznaczony termin ?

Witam

Ja niestety jeszcze nie dostałem informacji o terminie - tez jestem na kwiecien - czekam

ciekawe czy juz ktos dostałe??

Napisano

Co to znaczy że wydano 34,463 wiz? z 55,000?

Jak wytlumaczyć fakt, że Polska przez 6 lat nie mogła brać udziału w losowaniu, skoro w 2006 r. rozdano średnio 1000 zielonych kart mniej niż w poprzednich latach? Wydaje mi się, że gdybyśmy uczestniczyli w losowaniach bez tej kilkuletniej przerwy, to ilość osób skladajacych aplikacje z roku na rok by spadała. Czy to oznacza, że teraz znów 3-4 lata pod rząd mamy możliwości uczestnictwa w loterii a potem znów ja na kilka lat nam zabiorą, bo wciąż jest za dużo chętnych? Podobna sytuacja jest z Rosją wg tych danych.

Czy w ogóle każdy kraj osobno ma narzuconą jakąś pulę, ile zielonych na niego przypada, czy idzie to kontynentami?

W ogole to co w Europie robia te wszystkie Kazachstany, Uzbekistany i Turkmenistany, gdyby Amerykanie lepiej znali geografie to wiecej zielonych kart byłoby dla nas :P

Napisano

Jak wytlumaczyć fakt, że Polska przez 6 lat nie mogła brać udziału w losowaniu, skoro w 2006 r. rozdano średnio 1000 zielonych kart mniej niż w poprzednich latach? Wydaje mi się, że gdybyśmy uczestniczyli w losowaniach bez tej kilkuletniej przerwy, to ilość osób skladajacych aplikacje z roku na rok by spadała. Czy to oznacza, że teraz znów 3-4 lata pod rząd mamy możliwości uczestnictwa w loterii a potem znów ja na kilka lat nam zabiorą, bo wciąż jest za dużo chętnych? Podobna sytuacja jest z Rosją wg tych danych.

Czy w ogóle każdy kraj osobno ma narzuconą jakąś pulę, ile zielonych na niego przypada, czy idzie to kontynentami?

W ogole to co w Europie robia te wszystkie Kazachstany, Uzbekistany i Turkmenistany, gdyby Amerykanie lepiej znali geografie to wiecej zielonych kart byłoby dla nas :P

Na wszystkie Twoje pytania "dlaczego?", "czy?", odpowiedzi możesz znaleźc w rocznikach DHS, które prezentują ilość zielonych kart wydanych obywatelom poszczególnych krajów.

Napisano

Tim i Andriuu ja również nie dostałam informacji. Grzecznie czekam ... czekam .... i myslę, że może powoli kończą się wizy i dlatego zwlekają z zaproszeniami nas do ambasady.

Pozdrawiam

Napisano

dlaczego tak jest z loteria wiele razy bylo opisywane na forum w tematach dv 2012 itp

rynr zrobil tez wyliczenia pewne i radze jego posty poczytac

Napisano

Ja też właśnie dostałam mail.

Mam jednak problem. Wysyłałam zgłoszenie aktualizacyjne dla męża ( wzięliśmy ślub zaraz po wynikach losowania) czy nie powinna być tam informacja, że mąż idzie ze mną na rozmowę? Co jeśli nie dostali moich dokumentów dla męża (mimo, że napisali mi maila, że dostali)?

Proszę o podpowiedź co zrobić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...