mekare Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 z Krakowa nie polecam Pana doktora (jest jeszcze Pani więc lepiej do niej iść). Za wizę płaci się przy okienku w ambasadzie (w odpowiednim momencie cię poproszą) płaci się 330$, można w dolarach gotówką (oni by chcieli w złotówkach bo mają zawyżony kurs dolara;)
sly6 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 John Orginalne dokumenty :jak np I-134 do osoby ktora moze Ci takie cos wystawic
Tim Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Mam do Was prośbę, czy możecie pomóc. Instrukcja do formularza I-134 wymaga dodatkowego zaświadczenia. Czy macie jakąkolwiek wiedzę w tym temacie, czy mieliście takie zaświadczenia. Mam na myśli dodatkowe zaświadczenie z pracy o zarobkach, bądź banku w którym sponsor ma założony rachunek bankowy.
mi0706 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Witam! Pierwszy raz na forum, choć często tu zaglądam. Właśnie dowiedziałem się, o terminie rozmowy ( 9 kwietnia), mam do Was pytanie jakie dokumenty wymagane ( lub warto mieć ) od osoby z USA?( czy dokumenty mogę mieć wysłane e-meilowo i wydrukowane- czy oryginały) Jakiego lekarza polecacie z Krakowa? Jaka jest opłata za wizę i kiedy i gdzie dokonuje się zapłaty? Dokumenty o niekaralności z tego co czytałem na forum- mogę załatwić w Krakowie co też jest szybszym rozwiązaniem dla mnie;)? Dzięki za informację- forum jest naprawdę bardzo pomocne i jest prawdziwą skarbnicą wiedzy;) Pozdrawiam wszystkich!!! Na swoją rozmowę prosiłem mojego znajomego w USA o przesłanie I-134. Wypełnij, do tego dołączył wyciąg z konta oraz zaświadczenie o zatrudnieniu i wysłał 15.12.! Rozmowę miałem 9.01. a dokumenty dotarły 14.01. Przed rozmową przeczuwałem, że dokumenty mogą nie dotrzeć na czas i poprosiłem go wysłanie zwykłego maila, w którym napisał, że nam pomoże, że możemy u niego mieszkać, itp. Pani konsul na to spojrzała i w zupełności wystarczyło. Miałem również wyciąg z mojego konta, ale nawet o to nie prosiła.
terrorystka Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Nie kojarzę, aby ktoś o tym wspominał.... Czy zostawialiście przed rozmową w Wawie telefony w jakimś punkcie w okolicy Ambasady? Kiedyś zostawiłam w puncie foto na przeciwko, ale to było koło południa, a nie przed 8 rano. Będę wdzięczna za info
mi0706 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Nie kojarzę, aby ktoś o tym wspominał.... Czy zostawialiście przed rozmową w Wawie telefony w jakimś punkcie w okolicy Ambasady? Kiedyś zostawiłam w puncie foto na przeciwko, ale to było koło południa, a nie przed 8 rano. Będę wdzięczna za info wchodząc do ambasady ochrona poprosi o zostawienie u nich i da numerek żeby było wiadomo co odebrać
terrorystka Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 to się pozmieniało! Super, dziękuję za info
MalibuOpenMiles Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Wiecie może czy te 2 zdjęcia, które są wymagane do green card, to chodzi o fotki które dołączało się do DS122 i DS230, czy na rozmowę i tak muszę przynieść 2 następne??
Justi_87 Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, co należy wpisać w polu "ID sprawy" przy rejestracji GSS??
Toskania Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 W polu "ID sprawy" wpisujesz swój Case Number 2013EU.......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.