Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

z Krakowa nie polecam Pana doktora (jest jeszcze Pani więc lepiej do niej iść). Za wizę płaci się przy okienku w ambasadzie (w odpowiednim momencie cię poproszą) płaci się 330$, można w dolarach gotówką (oni by chcieli w złotówkach bo mają zawyżony kurs dolara;)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam do Was prośbę, czy możecie pomóc. Instrukcja do formularza I-134 wymaga dodatkowego zaświadczenia.

Czy macie jakąkolwiek wiedzę w tym temacie, czy mieliście takie zaświadczenia. Mam na myśli dodatkowe zaświadczenie z pracy o zarobkach, bądź banku w którym sponsor ma założony rachunek bankowy.

Napisano

Witam!

Pierwszy raz na forum, choć często tu zaglądam. ;)

Właśnie dowiedziałem się, o terminie rozmowy ( 9 kwietnia), mam do Was pytanie jakie dokumenty wymagane ( lub warto mieć ) od osoby z USA?( czy dokumenty mogę mieć wysłane e-meilowo i wydrukowane- czy oryginały)

Jakiego lekarza polecacie z Krakowa? Jaka jest opłata za wizę i kiedy i gdzie dokonuje się zapłaty?

Dokumenty o niekaralności z tego co czytałem na forum- mogę załatwić w Krakowie co też jest szybszym rozwiązaniem dla mnie;)?

Dzięki za informację- forum jest naprawdę bardzo pomocne i jest prawdziwą skarbnicą wiedzy;)

Pozdrawiam wszystkich!!!

Na swoją rozmowę prosiłem mojego znajomego w USA o przesłanie I-134. Wypełnij, do tego dołączył wyciąg z konta oraz zaświadczenie o zatrudnieniu i wysłał 15.12.!

Rozmowę miałem 9.01. a dokumenty dotarły 14.01.

Przed rozmową przeczuwałem, że dokumenty mogą nie dotrzeć na czas i poprosiłem go wysłanie zwykłego maila, w którym napisał, że nam pomoże, że możemy u niego mieszkać, itp. Pani konsul na to spojrzała i w zupełności wystarczyło.

Miałem również wyciąg z mojego konta, ale nawet o to nie prosiła.

Napisano

Nie kojarzę, aby ktoś o tym wspominał....

Czy zostawialiście przed rozmową w Wawie telefony w jakimś punkcie w okolicy Ambasady?

Kiedyś zostawiłam w puncie foto na przeciwko, ale to było koło południa, a nie przed 8 rano.

Będę wdzięczna za info :)

Napisano

Nie kojarzę, aby ktoś o tym wspominał....

Czy zostawialiście przed rozmową w Wawie telefony w jakimś punkcie w okolicy Ambasady?

Kiedyś zostawiłam w puncie foto na przeciwko, ale to było koło południa, a nie przed 8 rano.

Będę wdzięczna za info :)

wchodząc do ambasady ochrona poprosi o zostawienie u nich i da numerek żeby było wiadomo co odebrać :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...