Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

HELP !!!!

Mam pytanie, czy przed wizytą lekarską doszczepialiście się w Swoich okolicach. Po wizycie w stacji szczepień Wrocław otrzymaliśmy informacje że wszystkie wymagane szczepienia do DV będą nas kosztowały 1000 PLN, ponoć większość z nich które robiliśmy w wieku nastoletnim straciła już ważność.

Jak myślicie warto to robić czy poczekać na decyzję lekarza z Krakowa ??

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

moim zdanie stanowczo poczekać

ja wydałem 100 zł na szczepienie (mam ponad 40 lat) i miałem jedno szczepienie. Moja zona dodatkowo miała jeszcze tężec - razem 140 zł. Ja tężca nie miałem, bo miałem w zeszłym roku robiony przy innej okazji. trzeba to lekarzowi powiedzieć.

Napisano

OK juz mam, widocznie cos przeoczyłem rejestrując się wczoraj w nocy :)

Wiec teraz czas na zebranie reszty dokumentów i w drogę.

Moze jest ktos na 14.03? :)

Napisano

mam przyjaciolke w NY jej adres podam w ambasadzie i najprawdopodobniej do niej polece na poczatku jesli wszytko pojdzie dobrze..

ale moim miejscem docelowym jest floryda..czy ktos sie moze orientuje..czy jesli na spotkaniu podam adres z NY..

pozniej zmienie plany i polece bezposrednia na floryde moga byc jakies problemy na granicy..

ciezko jest tak do przodu wszytko przewidziec i zaplanowc..ale adres musze podac tak czy inaczej..

moze administator bedzie sie orientowal w tym temaciku.. :rolleyes:

Napisano

Cześć karo91

Logujesz się na stronie i sprawdzasz swój status: https://www.dvlottery.state.gov/ESC/

Tą stronę drukujesz.

Narazie

Dziekuje za informacje

mam przyjaciolke w NY jej adres podam w ambasadzie i najprawdopodobniej do niej polece na poczatku jesli wszytko pojdzie dobrze..

ale moim miejscem docelowym jest floryda..czy ktos sie moze orientuje..czy jesli na spotkaniu podam adres z NY..

pozniej zmienie plany i polece bezposrednia na floryde moga byc jakies problemy na granicy..

ciezko jest tak do przodu wszytko przewidziec i zaplanowc..ale adres musze podac tak czy inaczej..

moze administator bedzie sie orientowal w tym temaciku.. :rolleyes:

Napisano

Ja tez nie wiem jaki adres podac w ambasadzie. Kiedys w papierach jak odsylalem do KCC wpisalem adres mojej siostry. Jednak forme I-134 lacznie w wszelkimi wyciagami bankowymi zrobil mi moj wujek ktory mieszka calkowicie w innej czesci Ameryki. Nie wiem czy lepiej zmienic adres na rozmowie w Konsulacie na adres mojego wujka czy pozostawic adres mojej siostry(Ona mi nie zrobila I-134 bo wlasnie nie pracuje). Tak naprawde chcialbym jechac do niej ale obawiam sie ze w Konsulacie moze im przeszkadzac ze moj sponsor(I-134) bedzie mieszkal tak daleko ode mnie. Rozumiem takze ze pod adres ktory podamy przyjdzie zielona karta takze tam musimy byc na poczatku.

Czy moze ktos byl w podobnej sytuacji?

Napisano

ale przeciez to nie problem jak przyjdzie karta moze Tobie przeslac gdzie chcesz..podobno listonosz tylko wrzuca do skrzynki na ktorej fajnie jakby bylo Twoje imie i nazwisko.. :mellow:

Napisano

gakudo tak moze takie cos zrobic listonosz ale jak nie przyjdzie to kto przejdzie sie po np sasiadach,pujdzie do urzedu spytac sie dlaczego nie ma karty ;)

Wiele razy na forum bylo takie cos opisywane ze miala dojsc karta a nie doszla i wtedy zaczyna sie szukanie,pytanie :)

Karo sponsora mozesz miec i na 2 koncu USA :) tutaj chodzi ze bierze za Ciebie tzw zobowiazanie a nie gdzie mieszka :)

a do osob ktore zamierzaja zmieniac adres na granicy ,niech uwazaja,karta moze przyjsc na stary adres ;)

Napisano

administrator..co do przejscia po sasiadadach moze to zobic moja przyjaciolka..wiem ze USA poczta tak bardzo nie ginie wiec powinno byc okay.. i tylko to pytanko czy jak cos moge zmienic adres na granicy..bo jesli wszytko pojdzie dobrze zamiast do NY polece prosto na Floryde..czy za yaki 'myk'..moga byc jakies problemy..slyszlem, mozna tak zrobic ael chialem sie tylko upewnic.. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...