Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja z rodziną juz za wielką wodą :) Formalności na lotnisku trwały 5 minut po 2 godzinnym czekaniu bo najpierw konsul nie miał odpowiedniej pieczątki i wysłał nas dalej do takiej poczekalni gdzie czekaliśmy godzinę na wywołanie. Strasznie zmęczeni z dziećmi ale wszystko dobrze się skończyło. Pozdrawiam i powodzenia dla reszty.

@Wiki1701 - Gratulacja i powodzenia dla całej rodzinki !

Napisano

Dudek0502 - mam jeszcze jedno pytanko. Co miałeś wpisane na kopercie w polu "Occupation"? Czy tylko ze mnie zrobili "unemployed / retired" ? :/

Mam wpisane Admin, Executive i jeszcze jedno którego teraz nie pamiętam.

Napisano

hej proszę podajcie mi szybko numer na łul. łazarza do Krakowa bo nie mam jak wejść na instrukcję w tej chwili a potrzebuję numer oraz jak się nazywają doktorzy. Plis

Napisano

A co do tej dodatkowej opłaty $165, to nie musicie płacić jej przed wyjazdem, bo...

Failure to pay does not affect your lawful status. You will have your passport stamped showing your lawful admission and permanent resident status. This stamp is valid for one year but it is strongly advised that you pay the immigrant fee as soon as possible to avoid delays in receiving your Permanent Resident Card.

USCIS - Immigrant Fee

Napisano

Hej dzwoniłam na ul. Łazarza bo kurde no nie wiem co mam zrobić z tymi szczepieniami naprawdę mam metlik w głowie. W sumie w instrukcji piszę że o szczepieniu decyduje lekarz z instrukcji np teraz już tylko Pani Ania na łazarza, no i faktycznie, dostałam odpowiedź że normalnie umawiam się na wizytę on rano idzie na badania krwi bla bla a potem koło południa do pani doktor i ona decyduje na co się ma szczepić i sczepi się w tym samym budynku i wszystko w tym samym dniu. Problem polega na tym że mój mąż nie ma żądnych szczepień z listy bo nie był szczepiony. Ja nie wiem co teraz robić czy iść tam czy iść na prądnicką do krakowa i jakoś to uzupełniać bo pytałam w swoim ośrodku zdrowia to kobita mi mówi że rok na to trzeba (jakiś żart) jak np różyczkę, odrę, i ospę można podać razem 3 w jednym. Co myślicie?

Napisano

Jeden z użytkowników zagranicznego forum wyciągnął od KCC informacje z Visa Bulletin na kwiecień. Według tych informacji "Cut-off numbers" na maj wyglądają następująco :

Asia 7850

Africa 43400

Europe 27500

Oceania 1115

Źródło - http://forums.immigr...-released-enjoy!

Dane sa jednak prawdziwe :) Juz jest nowy biuletyn na kwiecien,Maj :) jak tak dalej pojdzie to na czerwiec sie zalapie:)))

http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5900.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...