Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

villa ale potrzebujesz takiego zaswiadczenia z Azji jesli spelniasz wymogi,kwalifikujesz sie na to

Tak, wiem. Stad tez musze wybrac podobne zaswiadczenie(przeszlo roczny pobyt). Dzieki Sly6:-)

Napisano

Justi- dziekuje Ci za szybka odpowiedz:-) i.marie- rowniez mdleje na widok pobieranej krwi:-)))

to nie patrzcie! ja się odwracam i nie jest tak źle wtedy:)

Napisano

to nie patrzcie! ja się odwracam i nie jest tak źle wtedy:)

Ja wcale nie muszę patrzeć, problem w tym, że podobno mam zbyt cienkie żyły i czasem kończy się u mnie czterema nakłuciami albo wręcz rozcinaniem palca i wyciskaniem krwi po kropelce do probówki.. A na sam widok opaski zaciskowej robi mi się czarno przed oczami ;)

Justi- dziękuję za odpowiedz.

Napisano

Ponawiam pytanie villi, czy jeśli przebywałam w USA ponad 6 miesięcy muszę dostarczyć amerykańskie zaświadczenie o niekaralności? Ktoś jest w podobnej sytuacji?

Moje drugie pytanie dotyczy Dr. Anny Pospieszałowskiej - Furtak z Krakowa. Jakie macie opinie o niej? Zależy mi żeby wizyta przebiegła szybko i sprawnie, bez zbędnych udziwnień typu rozbieranie się do naga, oklepywanie młoteczkiem albo sprawdzanie równości kręgów, bo zle znoszę wszelkie medyczne sytuacje, tym bardziej że po badaniu krwi będę ledwo trzymać się na nogach, bo prawie zawsze tracę przytomność podczas pobierania (tak, chyba jestem lekko świrnięta :D)

Zdanie o dr. Annie Pospieszałowskiej - Furtak mam jak najlepsze. Wizyta przebiegła bez zbytniego ociągania. Oczywiście nie zrobi się tego w pięć minut, lekarz trochę tych dokumentów ma do wypełnienia. Natomiast nie ominie Cię pobieranie krwi. Zarezerwuj sobie dwa dni na te badania. Wcześniej oczywiście telefonicznie się zarejestruj. Dzień przed wizytą u lekarza zrób RTG klatki piersiowej (zdjęcie dostaniesz na płytce CD, którą weźmiesz ze sobą na wizytę, a później do USA) oraz testy na obecność kiły (czyli bez kłucia się nie obejdzie). Zrobisz to wszystko na miejscu w Centermedzie.

Napisano

Dokładnie jak Dudek napisał. Dodam, że na pobieranie krwi i RTG nie musisz się umawiać. Wyniki RTG otrzymujesz od razu - krwi są na następny dzień więc można na ten dzień, wcześniej się umówić na wizytę u lekarza.

A co tych żył :wacko: - myślałam, że u mnie ich nie widać... więc i.marie powodzenia, bądź dzielna :rolleyes:

Napisano

ja mam wizytę i badanie zrobić w jeden dzień wyniki mają być na cito :) tak też zresztą jestem umówiona wszystko w jeden dzień rano badania o 14 lekarz:)

Napisano

Ja dodam, że zrobiłem badania w jeden dzień, 5 osobową rodziną, czyli da się :))

!! UWAGA przy pobieraniu krwi przypilnujcie żeby druk nie był zielony, tylko czerwony z dopiskiem CITO, u nas nastąpiła pomyłka i pielęgniarka musiała na szybko przepisywać. BEz tego nie zrobicie badania w 1 dzień.

Napisano

No i juz jest plastikowa zielona karta przyszła po ponad 2 tygodniach od przekroczenia granicy, natomiast po SSN trzeba było pojechać do biura bo nic nie przychodziło i już przyjdzie za kilka dni pocztą tylko pani kazała nam na skrzynce nakleić nasze imiona i nazwiska żeby listonosz zostawił.

Napisano

No i juz jest plastikowa zielona karta przyszła po ponad 2 tygodniach od przekroczenia granicy, natomiast po SSN trzeba było pojechać do biura bo nic nie przychodziło i już przyjdzie za kilka dni pocztą tylko pani kazała nam na skrzynce nakleić nasze imiona i nazwiska żeby listonosz zostawił.

Gratulacje!

Napisz od czasu do czasu jak Ci się tam żyje :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...