Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie.

Zobaczyłam dzisiaj ile numerów będzie rozpatrywanych 22.04. i jestem zdziwona, że aż tyle. Czy moglibyście napisac mi jak ustalana jest kolejnośc podchodzenia do konsula? Czy o tym decyzuje wyskość case number czy kolejność wejścia do ambasady. Pytam dlatego, że na wizyte wybieramy się całą rodzinką, a dziecko me trochę niecierpliwe jest.

Wesołych Swiąt.

oj to może być ciężko!

Ja jak wchodziłem to miał trzeci z kolei numerek, a na rozmowę wszedłem dopiero na końcu.

Kilka godzin siedzenia, ale to pewno dlatego, że jak to powiedziała Pani Konsul jestem "interesting case" ;)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dzięki mi0706 za odpowiedź. No znając moje szczęscie, to sobie posiedzimy. Jeżeli dobrze naliczyłam, to chyba 16 numerów jest w moim terminie.

Napisano

oj to może być ciężko!

Ja jak wchodziłem to miał trzeci z kolei numerek, a na rozmowę wszedłem dopiero na końcu.

Kilka godzin siedzenia, ale to pewno dlatego, że jak to powiedziała Pani Konsul jestem "interesting case" ;)/>

Co to znaczy "interesting case"?

Napisano

Mam pytanie.

Zobaczyłam dzisiaj ile numerów będzie rozpatrywanych 22.04. i jestem zdziwona, że aż tyle. Czy moglibyście napisac mi jak ustalana jest kolejnośc podchodzenia do konsula? Czy o tym decyzuje wyskość case number czy kolejność wejścia do ambasady. Pytam dlatego, że na wizyte wybieramy się całą rodzinką, a dziecko me trochę niecierpliwe jest.

Wesołych Swiąt.

w moim przypadku ja byłam pierwsza i pierwsza zostałam zaproszona na rozmowę. nie spędziłam w ambasadzie nawet 1 godziny. :)

Napisano

w moim przypadku ja byłam pierwsza i pierwsza zostałam zaproszona na rozmowę. nie spędziłam w ambasadzie nawet 1 godziny. :)

hm a jak się sprawdza bo byłam na stronie ambasady i nic takiego nie znalazłam ile osób będzie rozpatrywanych w naszym dniu?

Napisano

Witam. Mam pytanie. Wylosowalem zielona karte w dv 2013 i juz jestem w USA. W ciagu 30 dni od przylotu do USA musze sie zarejestrowac do wojska, poniewaz jestem w przedziale wiekowym od 18 do 25 lat. Do rejestracji jest mi potrzebny Social Security Number, na ktory ciagle czekam. Moze ktos mi napisac co powinienem zrobic, poniewaz powoli konczy mi sie termin rejestracji ? czy moze ktos byl w podobnej sytuacji ? dziekuje za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...