Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dziekuje za szybka odpowiedz - nie powiem, ze jak zawsze ;-) .. oczywiscie wiem, ze musze dokonac tej oplaty .. tylko tak dla pewnosci wolalem sie upewnic ..

bo na chwile obecna nie mam jak dokonac tej oplaty tu na miejscu wedlug 'ichnych' ;-) wymogow

15 kwietnia lece do Miami - czy ktos z was tez smiga na Floryde .. ?

i jak juz pytam .. kilka lat temu nadano mi SIS czy jest on nadal aktualny bo wiem, ze jest przyznawany tylko raz .. jesli tak to rozumiem, zaraz po przylocie 'ograniac. temacik z praca .. ? ;-) .. ehh .. marzenia sie spelniaja tylko po co ten stresik .. hmm ..

Tutaj masz link na stronie uscis.gov odnośnie tej opłaty. http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=3a2bb75e8109b310VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=fe529c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam wszystkich forumowiczów :)

Przeczytałam całe forum DV 2013 oraz całe forum z DV 2012, temat o który chcę zapytać pojawia się, ale sporadycznie, a może coś przeoczyłam.

Moje pytanie :

główny aplikant wygrał GC i chce wyjechać z rodziną (2+1) wypełnia dokumenty w krórych zaznacza, że jest niekarany, ale współmałżonek ( nie jest głównym aplikantem) jest skazany prawomocnym wyrokiem , wypełnia w dokumentach że był karany (wyrok w zawiasach).

Jakie są realia otrzymania GC, czy ktoś miał lub słyszał o podobnym przypadku. Czy jest senns jechać do ambasady na rozmowę? Bardzo proszę o odpowiedź.

Napisano

Dziekuję za podpowiedź mi0706, znalazłam coś takiego :

II) the maximum penalty possible for the crime of which the alien was convicted (or which the alien admits having committed or of which the acts that the alien admits having committed constituted the essential elements) did not exceed imprisonment for one year and, if the alien was convicted of such crime, the alien was not sentenced to a term of imprisonment in excess of 6 months (regardless of the extent to which the sentence was ultimately executed).

czy mam rozumieć ze nie ma szans na otrzymanie GC bo kara jeszcze traw i jest wyższ niż 6 mcy? i nie ma tam nic co dotyczy poświadczenie nieprawdy, a może błędnie to zrozumiałam.

Napisano

wiesz, nie znam się na tych zagadnieniach, poczekaj na wypowiedzi innych, jak nie będziesz mieć zadowalającej odpowiedzi napisz maila do ambasady z opisem twojego przypadku.

Napisano

dzięki za dobre chęci ;), ustawę już wcześniej prześledziłam i szukałam tam odpowiedzi,ale to jest tak napisane , że trochę tudno to zrozumieć. Może ktoś inny ma/ zna , miał / słyszał o podobnym przypadku. Czekam na Wasze informacje w ostateczności zapytam w ambasadzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...