shmehr Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Jaroamg - jeśli planujecie taki wylot, że najpierw załatwienie mieszkania a później dzieci to chyba najlepszym rozwiązaniem dla Was byłoby abyś Ty poleciał pierwszy jako główny aplikant, pozałatwiał co trzeba, a później dolatuje do Ciebie żona z dziećmi. Dzieci są dość młode więc chyba takie rozwiązanie przelotu z matką wydaje się najrozsądniejsze.
jaroamg Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Ale tu nie ma o czym rozmawiac - cala reszta ktora otrzyma wizy bedzie miala w nich adnotacje ktora mowi ze musza przekroczyc granice z glownym aplikantem albo po nim (FTJ - follow to join). Problem bylby gdyby chcieli przekroczyc granice wczesniej. Aha Dzięki pozdrawiam
wiki1701 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam Czy ktoś przerabiał już następujący temat: Mamy już wizy imigracyjne tzn. ja, żona i dzieci..(wiek 7 i 8 l Musimy wyjechać do końca sierpnia..Jednak ja chcę z żoną pojechać w maju na 2 tyg. pozałatwiać sprawy...wizowe, mieszkaniowe...Potem chcemy w sierpniu wyjechać wszyscy.. Powiedzcie mi czy tak można zrobić? Czy nie będzie problemów przy pierwszym wyjeździe na granicy, ze jestem sam z żoną? Proszę o odpowiedź... pozdrawiam Uprzedzam, że dwa tygodnie może ci nie wystarczyć. Jeżeli SSN nie przyjdzie pocztą to dopiero po dwóch tygodniach trzeba pojechać do biura bo jeżeli pojedziesz wcześniej to będa kazać czekać.
luśka Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 witam jestem nowa na forum i mam kilka pytan a propo wysylki dokumentow ds230 i dsp122 czy razem z tymi formularzami i dwoma fotkami trzeba dolaczyc ten formularz z kodem kreskowym i ksero paszportu? i kiedy beda wzywane nr. 25*** bo taki posiadam.z gory dzieki za pomoc.
luśka Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 i jeszcze mam jedno pytanie ktore mi sie nasunelo przed chwila jak juz wysle formularze to co dalej powiadamiaja jakos o terminie badan kiedy co i jak i o rozmowie??? :-)
mi0706 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 to nic do KCC nie wysyłałaś po wynikach losowania?
Rado22 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Oczywiście, że wystarczy Ci tylko świadectwo maturalne. Mnie na rozmowie poprosili tylko o ostatni dyplom (najwyższe wykształcenie), ale myślę że zrozumieją że nie udało się dostać i może po prostu poproszą, żeby dostarczyć w późniejszym terminie. Przede mną jakiś pan dostarczał tylko same badania lekarskie bo nie zdążył pewnie wcześniej zrobić.. Myślę, że nie trzeba od nowa wypełniać formularza.. Ja też zmieniłam pracę i konsul pytał co teraz robię, ale w ogóle nie pytał dlaczego w formularzu jest inaczej.. Właściwie ten formularz to tylko tak przeglądał szybko.. Jeżeli jest ukończona co najmniej szkoła średnia i do tego jeszcze jakieś doświadczenie w pracy, to myślę że nie będzie problemu.. POwodzenia! Dzięki!!!! ) powodzenia!!! Oczywiście, że wystarczy Ci tylko świadectwo maturalne. Dwie odpowiedzi i 2 zupełnie odmienne... :/ może ktoś jeszcze się wypowie? Wielu z Was było już na rozmowach, pamiętacie może czy proszono Was o wykształcenie najwyższe czy tylko o maturę? Aha, czy ktoś przyszedł z zaktualizowanymi formularzami na rozmowę? Dzięki shmehr i aneta!
mi0706 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Dwie odpowiedzi i 2 zupełnie odmienne... :/ może ktoś jeszcze się wypowie? Wielu z Was było już na rozmowach, pamiętacie może czy proszono Was o wykształcenie najwyższe czy tylko o maturę? Aha, czy ktoś przyszedł z zaktualizowanymi formularzami na rozmowę? Dzięki shmehr i aneta! Rado sprawa wygląda tak. Wypełniłeś formularz i wysłałeś do KCC. Tam podałeś np. że masz średnie, to na rozmowie poproszą Cię o świadectwo, jeżeli wpisałeś wyższe to poproszą Cię o dyplom. To wszystko dlatego, że weryfikują podane przez ciebie informacje czy są prawdziwe. Ja miałem tak samo, ale w innej kwestii. Podałem, że mam dwójkę dzieci urodzonych w USA i na dowód tego musiałem dosyłać paszporty amerykańskie moich dzieci na dowód ich obywatelstwa.
luśka Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 witam:) Dzisiaj dostałam listem pismo, które wysłałam do warszawy czyli zaświadczenie o niekaralności. Mam takie pytanko wy też mieliście tylko podbite 3 pieczątkami to pismo, które wysyłaliście?i nic nowego nie przyszło? chciałam się upewnić że macie tak samo pozdrawiam to to zaswiadczenia o niekaralnosc nie wystarczy z sadu w moim miescie bo ja jak bylam zapytac sie o taki kwit to pracownica sadu powiedziala ze to czy bedzie z warszawy czy z miejsca zamieszkania to jedno i to samo. to ja juz nie wiem ? witam:) Dzisiaj dostałam listem pismo, które wysłałam do warszawy czyli zaświadczenie o niekaralności. Mam takie pytanko wy też mieliście tylko podbite 3 pieczątkami to pismo, które wysyłaliście?i nic nowego nie przyszło? chciałam się upewnić że macie tak samo pozdrawiam to to zaswiadczenia o niekaralnosc nie wystarczy z sadu w moim miescie bo ja jak bylam zapytac sie o taki kwit to pracownica sadu powiedziala ze to czy bedzie z warszawy czy z miejsca zamieszkania to jedno i to samo. to ja juz nie wiem ?
luśka Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 to nic do KCC nie wysyłałaś po wynikach losowania? no jeszcze nie(problemy rodzinne)chce to wyslac jutro i jeszcze che sie dowiedziec czy aby na pewno wszystko jest w komplecie a to zaswiadczenie o niekaralnosc to ma byc z warszawy czy moze byc z sadu w moim miescie .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.