villa Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 W kazdym roku jest inaczej. Szanse na rozmowe sa, wiec niech smialo wysyla papiery:-)
sly6 Napisano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 villa masz racje ze z tym numerami jest roznie a ile osob moze nie odeslac papierow,nie kwalifikowac sie ;)i wtedy bierze sie kolejne osoby z kolejki wiec jakas tam szansa jest
Joanna30 Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 Poza tym koszty będzie ponosić dopiero wtedy, kiedy zostanie zaproszona na rozmowę. Więc praktycznie nic nie traci
OLUDOMI Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 mam jeszcze jedno pytanie odnośnie mojej GC. Otóż wyjęłam akt małżeństwa oczywiście zupełny tylko, że jeden podobno mają być dwa i teraz tak jeden mam z tamtego roku również zupełny i jeden teraz wyjęłam czy muszę wyciągać drugi, żeby był z tego roku? czy może być z tamtego? pozdrawiam
OLUDOMI Napisano 2 Maja 2013 Zgłoś Napisano 2 Maja 2013 mam jeszcze jedno pytanie odnośnie mojej GC. Otóż wyjęłam akt małżeństwa oczywiście zupełny tylko, że jeden podobno mają być dwa i teraz tak jeden mam z tamtego roku również zupełny i jeden teraz wyjęłam czy muszę wyciągać drugi, żeby był z tego roku? czy może być z tamtego? pozdrawiam już nie ważne
Toskania Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Można na lotnisku - ja tak zrobiłam. Ale na który adres przyślą mi GC, to się dopiero okaże Tak gwoli ścisłości - GC dla dzieci przyszły na nowy adres, który podawałam na lotnisku, mniej więcej po 3 tygodniach. Natomiast ja zamiast GC dostałam wezwanie z USCIS na biometrics - ktoś z "loteryjnych" był w takiej sytuacji?
karusek Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Przegladam sobie te formularze, i nasuwa mi sie kilka pytan, ktorych nie ma w poprzednich wpisach. Chciałbym Was prosic o pomoc, zwłaszcza doswiadczonych administratorow …. No i moze nawet administratorek DSP -122 1. Czy kwalifikujac sie ze wzgledu na wyksztalcenie, wypelnienie tabeli 7. Work Experience jest niewymagane czy zabronione? DS -230 Tabela 33. …All educational 1. jaka wpisac date ukonczenia szkoly stredniej? Egzamin maturalny zdawalem w kuratorium kilka lat po ukonczeniu technikum. 2.Technikum na podbudowie Zasadniczej szkoly zawodowej – w angielskim jaka ma nazwe? 3.Jezyki ktorymi mowisz/piszesz – kiedys mowilem w zakresie podstawowym w jednym z jezykow skandynawskich (nie uzywam go od ponad 15 lat), czy wpisujac go do formularza w jakis sposob moze to zwiekszyc szanse na pozytywne przetworzenie dokumentow? Czy to jest jakos punktowane? 4. Czy dodatkowe kursy (np. Kosztorysowanie Robot Budowlanych), ktore ukonczyłem w korporacjach lub panstwowych instytucjach trzeba/mozna wpisac? 5. Czy Nazwa ukonczonej uczelni moze byc w j. polskim, czy znalezc nazwe angielska? 6. Czy w przypadku ukonczenia studiow w czerwcu przyszłego roku (jesli zdaze przed interview) bede musial zaktualizowac w jakis sposob formularz? Tabela 32. 1.Obecnie pracuje na etacie i wykonuje umowy o dzielo (prowadzac wolny zawod), czy w tym przypadku wpisuje tylko etat, czy tez dodatkowe zajecie? 2. Daty poprzedniej pracy, obecnej pracy, i dodatkowego zajecia się „zazebiaja”, czy w jakis sposob trzeba to wyjasnic w załaczniku do formularza, ktory i tak bede musial zrobic? jak sformulowac to po angielsku? (nic mi do glowy nie przychodzi z racji slabej znajomosci jezyka ). 3. Czy wpisujac prace zlecone lub umowy o dzielo, bede musial na interview je wszystkie pokazac? – (nie wiem, może to glupie pytanie ) 4. Czy odpowiadając na pytanie „w jakim zawodzie w US chcialbym pracowac” Mozna cos wiecej napisac w załączniku do formularza, ktory bede prawdopodobnie musial zrobic, czy to ma byc zwykla sucha informacja w formularzu? Prosze o pomoc, moze ja tez jakos bede sie mogl przydac i cos podpowiedziec albo jakos inaczej pomoc.
sly6 Napisano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 tak na szybko jesli kwalifikujesz sie na wyksztalcenie to ten pkt zostawiasz pusty w doswiadczeniu zawodowym. Czy wpiszesz jezyki czy tez nie to nie ma znaczenia o to czy przejdziesz i zakwalifikujesz sie do rozmowy
Gość espe Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Ja już wysłałem dokumenty. Wypełniłem i doświadczenie i wykształcenie. Czy to jest jakiś błąd? Na formularzu jest napisane aby wypełnić wszytkie pola. No i teraz zobaczyłem że w miejscach urodzenia rodziców (Place of birth) wpisałem samo miasto a na wzorach które są w internecie jest miasto,kraj. Dokumenty już dzisiaj wysłane więc po ptakach. Na anglojęzycznych formach czytałem ze ludzie robili większe błedy i byli zapraszani a całość była wyjaśniana na rozmowie z konsulem więc sam nie wiem. Podobno w KCC nie są tak rektrykcyjni jak w polskich urzędach . A jak doświadczenia z uczestników tego forum???????????? Numer mamy chyba dość niski bo 12xxx więc szkoda jakby przez takie coś nie poszło dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.