Yakooza Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Czy na tej stronie do płacenia trzeba podać tylko moje dane i moje nr tj. sprawy i nr karty stałego pobytu? Ja jako główny aplikant dostałem z żoną tą kartkę na której są nasze dane ale wypełnione tam jest tylko mój nr karty stałego pobytu przy moich danych a przy jej jest puste pole. Czy tą opłatę mam uiścić tylko raz (165$) czy dla żony również? Wypełniać tylko moje dane?
Ika_PL Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Na zaden pakiet sie nie czeka. Jak odbierzesz dokumenty z TNT to w tym momencie jestes gotowa do uiszczenia oplaty (bedzie ci potrzeby A number, ktory jest na wlepce w paszporcie i na kartce z reszta danych, doczepionej do koperty. . Robisz to albo przed wylotem albo po wlocie. I dopiero wtedy, po pewnym czasie, dostajesz green card i welcome notice z USCIS. Ok, rzeczywiście są A Nrs. Oni trochę sami się zamotali: USCIS How to Pay the Fee Submit payments online after you receive your immigrant visa package from DOS. That package includes a USCIS handout with your A-Number and Case ID number, and instructions on how to submit payment, which will be through Pay.gov. Keep a copy of your receipt for your records. Check payments must be drawn on a U.S. bank and cannot be from an overseas bank. If you are unable to pay, another person can pay on your behalf. Czyli w/g tego płatności np. VISą z PL nie powinny być akceptowane. Z drugiej strony wyżej jest inna adnotacja: Paying the Fee You must pay before traveling to the U.S. Załamać się można -)
Joanna30 Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Dają Ci po prostu wybór. Jeśli masz kogoś w USA, kto może zapłacić za Ciebie jeszcze przed Twoim wyjazdem, to możesz tak zrobić. Jeśli nie masz nikogo, kto mógłby to za Ciebie zrobić, to siłą rzeczy zrobisz to sama już po wlocie. W paszporcie będziesz miała pieczątkę, która będzie służyć za "tymczasową" zieloną kartę, ale produkcja właściwej zielonej karty dla Ciebie rozpocznie się dopiero wtedy, kiedy dokonasz wymaganej opłaty. I tyle.
Yakooza Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Ale czy tą opłatę (165$) płaci tylko główny aplikant bez względu na ilość osób w rodzinie czy każdy z osobna musi to zapłacić?
Marekire Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Ale czy tą opłatę (165$) płaci tylko główny aplikant bez względu na ilość osób w rodzinie czy każdy z osobna musi to zapłacić? Każdy osobno musi to zapłacić, u mnie to też jest ból bo mam 5 osobową rodzinę czyli $825 .
Marekire Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Ok, rzeczywiście są A Nrs. Oni trochę sami się zamotali: USCIS How to Pay the Fee Submit payments online after you receive your immigrant visa package from DOS. That package includes a USCIS handout with your A-Number and Case ID number, and instructions on how to submit payment, which will be through Pay.gov. Keep a copy of your receipt for your records. Check payments must be drawn on a U.S. bank and cannot be from an overseas bank. If you are unable to pay, another person can pay on your behalf. Czyli w/g tego płatności np. VISą z PL nie powinny być akceptowane. Z drugiej strony wyżej jest inna adnotacja: Paying the Fee You must pay before traveling to the U.S. Załamać się można -) Płatności kartą chyba przejdą z całego świata. Na następnej stronie płatności jest Visa i MasterCard czyli można płacić i nie ma znaczenia skąd sie płaci bo jest tam też wybór kraju i adresu.
trend Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 No to w końcu można visą z kraju czy nie można ? W Alior Sync zwracają 5% za transakcje internetowe ciekawe czy można się załapać na zwrot
Marekire Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Najlepiej niech ktoś to potwierdzi kto płacił USCIS kartą kredytową i mu przeszło bez problemu.
Tulipani Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Mam pytanie do osób które są juz po rozmowie z konsulem. CZy z konsulem rozmawia główny aplikant, czy może mąż/żona jeśli jej/jego angielski jest dużo lepszy??
mi0706 Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Mam pytanie do osób które są juz po rozmowie z konsulem. CZy z konsulem rozmawia główny aplikant, czy może mąż/żona jeśli jej/jego angielski jest dużo lepszy?? zawsze główny aplikant, czasem małżonek może być spytany o coś, ale to nie jest reguła. Jak ktoś nie zna angielskiego to konsul rozmawia po polsku lub wołają tłumacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.