Tim Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 Witajcie, czy ktoś może mi wyjaśnić ten zapis. Jak ktoś będący w USA może zapłacić w naszym imieniu ? skoro nie może stworzyć konta USCIS ELIS You may pay for yourself and for any family members who will live with you in the United States. Attorneys, accredited representatives, and employers are not authorized to create a USCIS ELIS account on your behalf to pay the USCIS Immigrant Fee. Only you, as the immigrant, may open a USCIS ELIS account and pay the required fee in order to obtain your Permanent Resident Card (Green Card).
lucy79 Napisano 30 Maja 2013 Zgłoś Napisano 30 Maja 2013 Wy tu juz o oplatach, wyjazdach... a ja dopiero po rozmowie. Mimo ze w polsce mialam ustalony interview na marzec, tutaj w kraju gdzie mieszkam, doczekalam sie dopiero na 28 maj jak wszystkie dokumenty dotarly do tutejszej ambasady z polski. Caly pobyt w ambasadzie byl dosyc dlugi, bo ponad 2.5 h. W pierwszym okienku gdzie zabieraja wszystkie papiery spedzilam blisko 45 min. Potem jakos nie mogli otworzyc w komputerze mojego case'u i czekalam kolejna godzine, a sama rozmowa z konsulem to okolo 20 min. Jak czekalam na swoja kolej to slyszalam pytania jakie konsul pyta, i kazda osoba przede mna byla conajmniej 20 min. Pytania bardzo szczegolowe, w porownaniu do Polski to tu rozmowa bardzo dluga. U mnie poszla w miare OK, jedyna rzecz to to, ze musze doslac 2 dokumenty, 1 to dyplom szkoly sredniej (widac dyplom magistra nie wystarczyl:) ). Powiedziala, zebym sie tylko pospieszyla z wysylaniem tych dokumentow bo wiz juz coraz mniej. Tak wiec sciagam brakujace dokumenty z polski, do tlumacza i pedem na poczte by wyslac do ambasady. Powodzenia dla tych co juz bilet w kieszeni maja i szykuja sie do wyjazdu i dla tych co jeszcze czekaja na interview. Pozdrowienia
sly6 Napisano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2013 jkb to Australia Lucy pisala juz kiedys ze miala wpisane to Panstwo na rozmowe a poszlo do Polski
lucy79 Napisano 30 Maja 2013 Zgłoś Napisano 30 Maja 2013 hehe no mozna obecnie mieszkam w australii i tu tez mialam rozmowe. Ale jak pisalam wczesniej, interview tutaj jest duzo bardziej szczegolowy niz w polsce, w porownianiu do tego co opisywali forumowicze. W ogole koszt calej procedury (zwlaszcza lekarz) byl niemalze taki, ze chyba bilet do polski moglabym za ta cene kupic No nic, wazne ze juz po rozmowie, teraz tylko doslac brakujace dokumenty i czekac na paszport pozdrowienia sly, dobra masz pamiec
stuff1000 Napisano 31 Maja 2013 Zgłoś Napisano 31 Maja 2013 Słuchajcie a to 165 dolarów to mogą moi rodzice wpłacić za cala moja rodzinkę w USA ze swojego konta ??
Marekire Napisano 31 Maja 2013 Zgłoś Napisano 31 Maja 2013 Słuchajcie a to 165 dolarów to mogą moi rodzice wpłacić za cala moja rodzinkę w USA ze swojego konta ?? Jeśli przez ELIS to ty musisz założyć konto podać dane do przelewu.
OLUDOMI Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 niech ktoś jeszcze raz zbierze jak zapłacić w końcu te 165 $ bo ja dalej nie wiem a muszę za 2 tygodniku 3 to już zapłacić.
stuff1000 Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Jeśli przez ELIS to ty musisz założyć konto podać dane do przelewu. A jesli nie przez ELIS tylko tradycyjnie ??
OLUDOMI Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 jest coś takiego https://www.pay.gov/paygov/forms/formInstance.html?nc=1351695058710&agencyFormId=25987221&userFormSearch=https://www.pay.gov/paygov/agencySearchForms.html?showingDetails=true&showingAll=false&sortProperty=agencyFormName&totalResults=4&nc=1288700626346&agencyDN=ou%3DFA_Under+Secretary+for+Health+-+Veterans+Health+Administration%2Cou%3DFA_Department+of+Veterans+Affairs%2Cou%3DFA_Executive+Branch%2Cou%3DFederal+Agency%2Cou%3DTreasury%2 czy to trzeba wypełnić i wysłać aby zapłacić te 165$ proszę o odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.