luśka Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 doczytalam ze przekonujace dla konsula jest posiadanie zabezpieczenia finansowego czyli co? trzeba miec jakies konto bankowe obojetnie z jakiego banku czy raczej jakis wybrany bank-konto? hmm??? to znaczy ze mam na rozmowe zabrac wyciag ze stanem konta czy co.
dudek0502 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 doczytalam ze przekonujace dla konsula jest posiadanie zabezpieczenia finansowego czyli co? trzeba miec jakies konto bankowe obojetnie z jakiego banku czy raczej jakis wybrany bank-konto? hmm??? to znaczy ze mam na rozmowe zabrac wyciag ze stanem konta czy co. Możesz zabrać ze sobą wyciąg z konta (z dowolnego banku, byle konto było Twoje), ale ani ja, ani nikt na kogo się natknąłem na tym forum nie musiał go pokazywać. W ogóle konsul nie pytał o zabezpieczenia finansowe. O to, co robisz obecnie to tak, ale pytanie o wysokość zarobków już nie padło. Przejrzyj sobie posty w tym wątku dotyczące przebiegu rozmów w ambasadzie - posty mają daty od października 2012 - to zobaczysz, że te rozmowy są bardzo, że tak powiem, lekkie.
sly6 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 zaswiadczenie z banku moze byc,nie musi byc wyciag obojetnie tez w jakiej walucie
przeczarny Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Cześć ! Napiszcie mi proszę, gdzie znajdę "A-number" i jak on wygląda ? Jest to numer karty stałego pobytu (nie działa) czy numer wizy wydrukowany czerwonymi literami ? (logowanie w ELIS) Dzięki
jkb Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Na zielonej karcie masz napisane "USCIS #". To jest Twój A-number. Na wizie imigracyjnej chyba tego nie ma.
Marekire Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Cześć ! Napiszcie mi proszę, gdzie znajdę "A-number" i jak on wygląda ? Jest to numer karty stałego pobytu (nie działa) czy numer wizy wydrukowany czerwonymi literami ? (logowanie w ELIS) Dzięki Jest on też na wizie pod nazwą Registration Number.
wiki1701 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Wiecie że to losowanie na zieloną kartę które było maju było ostatnim więcej ma nie być. Tak piszą w polonijnej prasie. Z obecnego biuletynu wynika że wizy skończyły się na 33 tys tegoroczne. Jestem ciekawa czy ktoś z osób dolosowanych w październiku dostał zaproszenie na rozmowę?
neli365 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Wiecie że to losowanie na zieloną kartę które było maju było ostatnim więcej ma nie być. Tak piszą w polonijnej prasie. Z obecnego biuletynu wynika że wizy skończyły się na 33 tys tegoroczne. Jestem ciekawa czy ktoś z osób dolosowanych w październiku dostał zaproszenie na rozmowę? JA Dostalam zaprosznie na 17 czerwca, jesem osoba dolosowana
jkb Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Wiecie że to losowanie na zieloną kartę które było maju było ostatnim więcej ma nie być. Tak piszą w polonijnej prasie.Widocznie polonijna prasa ma większą wiedzę o obowiązującym prawie niż urzędnicy i prawodawcy
Madzia90 Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Witam wszystkich, mam rozmowę 24 czerwca:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.