Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

doczytalam ze przekonujace dla konsula jest posiadanie zabezpieczenia finansowego czyli co? trzeba miec jakies konto bankowe obojetnie z jakiego banku czy raczej jakis wybrany bank-konto? hmm??? :unsure: to znaczy ze mam na rozmowe zabrac wyciag ze stanem konta czy co.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

doczytalam ze przekonujace dla konsula jest posiadanie zabezpieczenia finansowego czyli co? trzeba miec jakies konto bankowe obojetnie z jakiego banku czy raczej jakis wybrany bank-konto? hmm??? :unsure: to znaczy ze mam na rozmowe zabrac wyciag ze stanem konta czy co.

Możesz zabrać ze sobą wyciąg z konta (z dowolnego banku, byle konto było Twoje), ale ani ja, ani nikt na kogo się natknąłem na tym forum nie musiał go pokazywać. W ogóle konsul nie pytał o zabezpieczenia finansowe. O to, co robisz obecnie to tak, ale pytanie o wysokość zarobków już nie padło. Przejrzyj sobie posty w tym wątku dotyczące przebiegu rozmów w ambasadzie - posty mają daty od października 2012 - to zobaczysz, że te rozmowy są bardzo, że tak powiem, lekkie.

Napisano

Cześć ! Napiszcie mi proszę, gdzie znajdę "A-number" i jak on wygląda ? Jest to numer karty stałego pobytu (nie działa) czy numer wizy wydrukowany czerwonymi literami ? (logowanie w ELIS)

Dzięki

Napisano

Cześć ! Napiszcie mi proszę, gdzie znajdę "A-number" i jak on wygląda ? Jest to numer karty stałego pobytu (nie działa) czy numer wizy wydrukowany czerwonymi literami ? (logowanie w ELIS)

Dzięki

Jest on też na wizie pod nazwą Registration Number.

Napisano

Wiecie że to losowanie na zieloną kartę które było maju było ostatnim więcej ma nie być. Tak piszą w polonijnej prasie. Z obecnego biuletynu wynika że wizy skończyły się na 33 tys tegoroczne. Jestem ciekawa czy ktoś z osób dolosowanych w październiku dostał zaproszenie na rozmowę?

Napisano

Wiecie że to losowanie na zieloną kartę które było maju było ostatnim więcej ma nie być. Tak piszą w polonijnej prasie. Z obecnego biuletynu wynika że wizy skończyły się na 33 tys tegoroczne. Jestem ciekawa czy ktoś z osób dolosowanych w październiku dostał zaproszenie na rozmowę?

JA Dostalam zaprosznie na 17 czerwca, jesem osoba dolosowana :D

Napisano

Wiecie że to losowanie na zieloną kartę które było maju było ostatnim więcej ma nie być. Tak piszą w polonijnej prasie.

Widocznie polonijna prasa ma większą wiedzę o obowiązującym prawie niż urzędnicy i prawodawcy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...