paradoox Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 No właśnie.. Te odległości bez samochodu będą ciężkie. Zwłaszcza że komunikacja miejska tylko w NY jest dobra i może jeszcze kilku miastach. Też się zastanawiałem nad kupnem i nad kwotą jaką przeznaczyć.. A "ciągnąć" samochód z polski nie bardzo się opłaca w moim przypadku.
Dudda Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Wlasnie z Couchsurfing mamy kontakt z Amerykaninem:-) Poprzez craiglist sprawdzamy ceny mieszkan/pokoi oraz jak juz ktos wspomnial aut - tylko od ownerow. Polecano Nam na poczatek kupic rowery i przeczesywac tak okolice:-) Najlepiej podobno kupic male auto, ktore bardzo malo pali. Wtedy tez latwiej o prace - jako kurier.
Anubis Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Mnie natomiast przeraża fakt, iż bez auta ani mrum mrum. Trudno znaleźć miejsce zamieszkania połączone z miejscem pracy. Wynajem to najmniej 780$ za miesiąc i 75 mil gratis (chyba dziennie). Do tego paliwo i jakieś opłaty, ale na początek nie wyłożę 5k na gablotę. Leasing jest tańszy niż wynajem, ale rozumiem że dla nowych przybyszy do USA brak credit history/score może stać na przeszkodzie. A zapoznałeś się z zipcar.com?
Partners Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Leasing jest tańszy niż wynajem, ale rozumiem że dla nowych przybyszy do USA brak credit history/score może stać na przeszkodzie. A zapoznałeś się z zipcar.com? Ceny jakieś takie duże, standardowe dla turystów/studentów. Na głownej stronie niby $25/35 ale już na dostępnych pojazdach to $69. Ja znalazłem na http://www.lakesidecarrental.com/vehicle-rental-rates taniej ale nie wiem jak się to ma do całkowitych kosztów czy nie ma jeszcze jakiegoś podatku. Nie widziałem nigdzie taniej niż $18 za dzień. A jak wygląda ten leasing cenowo czy może być poręczyciel/ zastaw ? Pozdrawiam
Anubis Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 To co znalazłeś mieści się w zdychającym ekonomicznie Michigan. Ceny różnią się od regionu do regionu USA. Zauważ że na wszystkich portalach o tematyce aut jedną z pierwszych wymaganych informacji jest Twój kod pocztowy. Owszem, są doliczane podatki, też w zależności od stanu. Na leasing może być poręczyciel. Spróbój zasięgnąć dalszych informacji tu:: http://www.topcarleasedeals.com Życzę powodzenia i pozdrawiam
stuff1000 Napisano 27 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 Po miesiącu od wjazdu przyszła pierwsza zielona karta córki My dalej czekamy . Co do SSN to okazało się że coś tam pomieszali i nawet w systemie mnie nie mieli
paradoox Napisano 27 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 Mam wrażenie, że prawie każdy ma jakąś przygodę z tym SSN. Nie mogą tego w końcu ogarnąć?
sly6 Napisano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 paradox poczytaj starsze posty ,od kiedy to forum dziala to tak bywa z SSN i GC j
paradoox Napisano 27 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 Od jakiegoś czasu zacząłem czytać sukcesywnie stare posty i właśnie zauważyłem, że straszny bajzel tam mają z tymi SSN i GC. sly6 - jak się domyślam to Oni wysyłają do tzn. rąk własnych pod wskazany adres z potwierdzeniem otrzymania? Pełnomocnictwo w odbiorze ewentualnie wchodzi w gre?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.