Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Sequesteration - obcinają etaty i godziny w SSN. Miałam ostatnio pytanie do nich, podchodzę do urzędu, a tu na drzwiach napis "this office will close at 12 noon on Wednesdays"

INS i DHS też ucierpi:

www.jdsupra.com/legalnews/sequestration-likely-to-affect-immigrati-29488/

Napisano

Ja po 3 tygodniach od wjazdu dostałem SSN ,ciągle czekam na GC. Jak dostałem SSN to zaraz pojechałem zdać prawko, zajęło mi to ok 2,5 godz (test i jazda) i zapłaciłem $10. Dodam że jestem w Phoenix w Arizonie.

Napisano

to miło ja właśnie wrociłam z wycieczki do Arizony do Grand Canion :) myślała, że mogę zdać prawko na gc z paszportu mając już snn ale niestety nie :) muszę czekać na GC:) koszt w chicago 20 $

Napisano

myślała, że mogę zdać prawko na gc z paszportu mając już snn ale niestety nie :) muszę czekać na GC:)

Oj, to niedoinformowani w tym DMV, trzeba bylo sie wyklocac. GC z paszportu jest tak samo dobre jak plastikowe GC.

Napisano

Oj, to niedoinformowani w tym DMV, trzeba bylo sie wyklocac. GC z paszportu jest tak samo dobre jak plastikowe GC.

Nie w chicago byłam w 4 ośrodkach nauki jazdy i w żadnym mi to nie uznano kazano czekać na plastikową GC:)

Dziś doszły GC drugiej córki i żony :) Jeszcze tylko moja :)

ile w sumie czekały dziewczyny?

Napisano

Witam, czy jestescie w stanie oszacowac w jakim miesiacu zostane zaproszona na interview? moj case number to 66xx

Rozumiem, ze nie mam mozliwosci wydluzenia tych 180 dni ktore dostajemy na wylot po otrzymaniu zielonej karty?

Napisano

Co tu robić? :( Jestem załamana, z jednej strony radość, a z drugiej zupełny mętlik.

Mam niski numer 66XX, więc pewnie będę zmuszona do wylotu przed czerwcem 2013, 15 czerwca natomiast mam obronę Mastera w oddziale amerykanskiej uczelni w Warszawie. Wiadomo, że mogę dokończyć w Stanach, ale nie po tej cenie co tutaj; a taki papier na pewno się tam przyda.

Dylemat niesamowity.

Przekładać rozmowę? A jeśli przełożę i potem już będzie za późno i nie otrzymam GC? Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?

Ironia losu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...