cherry-87 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Jeśli jest ktoś z Szczecina lub okolic to niech jedzie do Sądu Okręgowego ul. Kaszubska 42 - tam zaświadczenia o niekaralności dają od ręki
koli773 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Jeśli jest ktoś z Szczecina lub okolic to niech jedzie do Sądu Okręgowego ul. Kaszubska 42 - tam zaświadczenia o niekaralności dają od ręki tylko,że wymagane jest chyba świadectwo wydane przez Ministerstwo Sprawiedliwości,Krajowy Rejestr Karny w Warszawie!?jeśli się mylę prosze mnie poprawić-niechciałbym,żeby kolega/kolezanka pojechali na interview i okazało się ,że ma świadectwo o niekaralności,ale niestety nie z tej instytucji-pozdrawiam wszystkich
cherry-87 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Na tym formularzu co trzeba było wypełnić otrzymałem 3 pieczątki, na 1 napisane jest Ministerstwo Sprawiedliwości Krajowy Rejestr Karny a poniżej data i PUNKT INFORMACYJNY KRAJOWEGO REJESTRU KARNEGO W SZCZECINIE PRZY SĄDZIE OKRĘGOWYM. Na 2 pieczątce info ze nie figuruje w kartotece, data oraz punkt informacyjny w szczecinie. 3 pieczątka to pieczątka ministerstwa sprawiedliwości Teraz już mam wątpliwości czy może być z Szczecina czy przyjmują tylko te wystawione w Warszawie???
lochraven Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 No ministerstwo jest w Warszawie, ale przecież nie trzeba jechać tam po zaświadczenie, to się dostaje w sądzie u siebie w mieście. Nie wiem czy tak jest przy wszystkich wizach, ale przy J-1 i K-1 musiałem mieć podbity rejestr karny i kartotekę nieletnich (warto sprawdzić zanim się odejdzie, bo mnie pani z okienka oczywiście nie podbiła jak trzeba, mimo, że było zaznaczone poprawnie i jak wół pisało 'do wniosku wizowego').
terrorystka Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 A np w Wawie zaswiadczenie do poprzedniej wizy bralam z najblizszego mi miejsca, czyli z Rejonowego na Marszalkowskiej. Zupelnie nie wiem czemu wszedzie pisza o KRK na Czerniakowskiej, jako jedynego organu wystawiajacego ten dokument...
lembryk Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Oficjalna informacja z ambasady: http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F06%20POL%20GC%20Cover%20Letter_%20Feb%2022_%202012.pdf
koli773 Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Na tym formularzu co trzeba było wypełnić otrzymałem 3 pieczątki, na 1 napisane jest Ministerstwo Sprawiedliwości Krajowy Rejestr Karny a poniżej data i PUNKT INFORMACYJNY KRAJOWEGO REJESTRU KARNEGO W SZCZECINIE PRZY SĄDZIE OKRĘGOWYM. Na 2 pieczątce info ze nie figuruje w kartotece, data oraz punkt informacyjny w szczecinie. 3 pieczątka to pieczątka ministerstwa sprawiedliwości Teraz już mam wątpliwości czy może być z Szczecina czy przyjmują tylko te wystawione w Warszawie??? WSZYSTKO GRA oto cytat ze strony Ministerstwa Sprawiedliwości "Zasady uzyskiwania informacji z Krajowego Rejestru Karnego Informację z Krajowego Rejestru Karnego (w tym tzw. zaświadczenie o niekaralności) można uzyskać: w Biurze Informacyjnym Krajowego Rejestru Karnego, w Punktach Informacyjnych Krajowego Rejestru Karnego przy sądach powszechnych na terenie kraju."
bajon Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Kiedyś czytałem temat użytkownika tego forum, który dostał zieloną kartę i pisał tam, że załatwił sobie to zaświadczenie w pkt informacyjnym i na rozmowie było wszystko okej ale nie mogę tego teraz tego znaleźć.
stuff1000 Napisano 9 Września 2012 Zgłoś Napisano 9 Września 2012 Dziś sobota i w KCC nikt nie pracuje. Poczekaj cierpliwie przynajmniej jeszcze przez następny tydzień. Niektórzy na forum też czekali ponad 7 dni na odpowiedź. No tak ale mi nawet auto powiadomienie nie przyszło że emaila dostali....
sly6 Napisano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2012 to pisz z innej poczty e-mail..a moze przyszlo do spamu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.