maciopa Napisano 23 Września 2012 Zgłoś Napisano 23 Września 2012 @jupiter : wszystkie informacje znajdują się w dokumentacji dla wylosowanych (http://www.travel.state.gov/visa/visa_4761.html) You will need to be present at the interview, as well as your spouse and children (as applicable) who are applying for a diversity immigrant visa.
bajon Napisano 23 Września 2012 Zgłoś Napisano 23 Września 2012 Witam, już praktycznie mam wszystko co potrzebne na rozmowę i mam pytanie odnośnie opłaty za rozpatrzenie wniosku, z tego co wyczytałem to opłata ta wynosi 330$. Trzeba kupić dolary i to zapłacić w ambasadzie czy w jakiś inny sposób? pozdrawiam
lochraven Napisano 23 Września 2012 Zgłoś Napisano 23 Września 2012 Możesz płacić w kasie w dolarach, możesz w złotówkach wg kursu dziennego.
Lookez Napisano 23 Września 2012 Zgłoś Napisano 23 Września 2012 Mam pytanie. Gdzie i jak zapłacić za zaświadczenie o niekaralności w przypadku wysłania zapytania drogą pocztową. Nigdzie nie ma o tym wzmianki, jedynie że kosztuje to 50 zł. Nie byłoby problemu gdybym mógł odebrać to osobiście, tylko pocztą. Czy kwit z opłąty wysyła się razem z tym formularzem zapytania. Na stronie ms.gov.pl nie ma wzmianki o numerze konta. Proszę o poradę.
lochraven Napisano 23 Września 2012 Zgłoś Napisano 23 Września 2012 Bo to musi być opłata skarbowa - musisz kupić znaczek skarbowy za 50 zł i nakleić go na formularz w odpowiednim miejscu.
Dejmos Napisano 23 Września 2012 Zgłoś Napisano 23 Września 2012 Nie ma problemu z wysłaniem dwóch wniosków jednym listem?
bajon Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Wie ktoś może jak wygląda rejestracja u kuriera TNT? Może ktoś już to robił i wie, jak nie to zadzwonię jutro do ambasady i się zapytam o to i napisze co i jak.
Aberek Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Wie ktoś może jak wygląda rejestracja u kuriera TNT? Może ktoś już to robił i wie, jak nie to zadzwonię jutro do ambasady i się zapytam o to i napisze co i jak. Rejestrujesz się na http://portal.ustrav...&country=Poland, wypełniasz i już.
Dejmos Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Próbował ktoś kupić znaczek skarbowy w Krakowie? Gdzie można to zrobić? Pytałem na poczcie - Pani w okienku zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że już nie ma czegoś takiego, że teraz tylko można przelewem płacić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.