Joanna30 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Mam prośbę, żeby osoby, które zostały wylosowane w loterii jeszcze przed zawarciem związku małżeńskiego i odesłały do KCC papiery jako single, a potem dosyłały papiery małżonka, żeby napisały, czy zostały zaproszone na rozmowę razem z małżonkiem. Przyda się to do FAQ dotyczącego kolejnej loterii Z góry dziękuję!
SuperTraveller Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Na stronie ambasady pojawił się już terminarz spotkań dla DV-2013. Link : http://photos.state....ct 2012 POL.pdf
OLUDOMI Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 no lepiej było wysłać na dwoje odrazu tak jak ja ale zobaczymy...
Joanna30 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 No wiem, żelepiej było wysłać od razu na dwoje - mniej zamieszania w papierach, ale wiem, że były też takie osoby, które ślub brały dopiero w sierpniu, a nawet jedna dopiero będzie brała (jeśli dobrze pamiętam), więc fajnie by było wiedzieć, czy są z tak wysyłanymi papierami jakieś zawirowania.
Azja666 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Ja brałam w sierpniu. Papierów nie trzeba nawet dosyłac do Kentucky ( ja wysłałam ale niepotrzebnie) trzeba je wziac na rozmowe i wtedy dodaja męza/zone do sprawy. Na zaproszeniu jestem tylko ja.
Joanna30 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Dzięki za informację Ale dlaczego mówisz, że niepotrzebnie dosyłałaś papiery? Takie info masz od KCC, czy z ambasady?
Azja666 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Z ambasady i KCC. w KCC mi powiedzieli, ze moje dokumenty juz maja gotowe do wysyłki i zebym update zrobiła w warszawie. Zadzwonilam do ambasady powiedzieli, ze bez problemu mam z mezem przyjechac na rozmowe wziac papiery i oni go dodzadza ( jedyne co to mailem wysłałam do Wa-wy akt ślubu- oni go tam sobie odnotowali i wiedza ze przyjade z nim ) ogolnie jak dzwonie do Warszawy to te kobietki fajne, miłe i znaja sie na rzeczy. dodadzą*
Joanna30 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 OK, dzięki. Będę mogła poprawnie uzupełnić w FAQ
cherry-87 Napisano 4 Października 2012 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 Właśnie wyszedłem z interview, powiem szczerze ze ta rozmowa to czysta formalność, cała procedura przeszła identycznie jak opisała użytkowniczka o nicku bebe, konsula miałem afroamerykanina - sympatyczny i dobrze mówi po polsku cieszę się ze mam juz to za sobą, teraz czas powoli przygotowywać się do wyjazdu Pozostałym którzy mają rozmowy przed sobą życzę powodzenia i nie stresujcie się bo naprawdę nie ma czym
skwareek Napisano 4 Października 2012 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 Gratulacje!!! A tak z czystej ciekawosci - w jakie miejsca emigrujecie??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.