Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam prośbę, żeby osoby, które zostały wylosowane w loterii jeszcze przed zawarciem związku małżeńskiego i odesłały do KCC papiery jako single, a potem dosyłały papiery małżonka, żeby napisały, czy zostały zaproszone na rozmowę razem z małżonkiem.

Przyda się to do FAQ dotyczącego kolejnej loterii :)

Z góry dziękuję!

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No wiem, żelepiej było wysłać od razu na dwoje - mniej zamieszania w papierach, ale wiem, że były też takie osoby, które ślub brały dopiero w sierpniu, a nawet jedna dopiero będzie brała (jeśli dobrze pamiętam), więc fajnie by było wiedzieć, czy są z tak wysyłanymi papierami jakieś zawirowania.

Napisano

Ja brałam w sierpniu. Papierów nie trzeba nawet dosyłac do Kentucky ( ja wysłałam ale niepotrzebnie) trzeba je wziac na rozmowe i wtedy dodaja męza/zone do sprawy. Na zaproszeniu jestem tylko ja.

Napisano

Z ambasady i KCC. w KCC mi powiedzieli, ze moje dokumenty juz maja gotowe do wysyłki i zebym update zrobiła w warszawie. Zadzwonilam do ambasady powiedzieli, ze bez problemu mam z mezem przyjechac na rozmowe wziac papiery i oni go dodzadza ( jedyne co to mailem wysłałam do Wa-wy akt ślubu- oni go tam sobie odnotowali i wiedza ze przyjade z nim ) ogolnie jak dzwonie do Warszawy to te kobietki fajne, miłe i znaja sie na rzeczy.

dodadzą*

Napisano

Właśnie wyszedłem z interview, powiem szczerze ze ta rozmowa to czysta formalność, cała procedura przeszła identycznie jak opisała użytkowniczka o nicku bebe, konsula miałem afroamerykanina - sympatyczny i dobrze mówi po polsku ;) cieszę się ze mam juz to za sobą, teraz czas powoli przygotowywać się do wyjazdu

Pozostałym którzy mają rozmowy przed sobą życzę powodzenia i nie stresujcie się bo naprawdę nie ma czym :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...