Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowa na forum ale śledzę je od dawna . Też jestem ciekawa czy są jakieś nowe wieści po interview , czy to dalej czysta formalność , czy jednak moze są jakieś przeszkody . Należę do szczęśliwców , których wylosowano ale mam numer powyżej 21XXX także do mojej rozmowy jeszcze daleko i mam nadzieję że się odbędzie , gdyż mam jeszcze jedno szczęście że od 12 lat moja mama jest w Usa i od 30 lat są tam moi dziadkowie i naszczęście mi pomogą , mi mężowi i córce . Także proszę tych szczęśliwców co są już po interview a jeszcze nie pisali o wieści. :rolleyes:

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

do mojej rozmowy jeszcze daleko i mam nadzieję że się odbędzie , gdyż mam jeszcze jedno szczęście że od 12 lat moja mama jest w Usa i od 30 lat są tam moi dziadkowie

Bogatemu to się nawet byk ocieli.

A szanowna mamusia w usa jest legalnie? Nie mogła cię przez te 12 lat ściągnąć do siebie, tylko trzeba maluczkim szanse w losowaniu zabierać? ;)

Napisano

A szanowna mamusia jest legalnie i do tego ma obywatelstwo . A to losowanie to chyba dla wszystkich bez względu czy ma się rodzine i możliwość sponsorowania czy nie :unsure:

czytam forum ,ale interesują mnie wypowiedzi ludzi , którzy są już po rozmowie :)

Napisano

A szanowna mamusia jest legalnie i do tego ma obywatelstwo . A to losowanie to chyba dla wszystkich bez względu czy ma się rodzine i możliwość sponsorowania czy nie :unsure:

czytam forum ,ale interesują mnie wypowiedzi ludzi , którzy są już po rozmowie :)

No jakos ci "po rozmowie" do odpowiedzi sie nie kwapia, wiec ja podtrzymam konwersacje.

Ponoc losowanie jest dla wszystkich (uprawnionych) a zreszta "kto bogatemu zabroni" :P

Tak tylko z ciekawosci pytalem, poniewaz przez 12 lat to pewnie i ze dwa pokolenia mozna do usa sciagnac, a wy tak nic..

Skoro jednak to tajemnica, to nie bylo pytania.

Napisano

emigum uwierz mi ze czasami tak jest ze ....tutaj nie bede pisac bo znam przypadek z zycia ze osoba chciala ale nic nie robila ;)

no ale to nie temat o tym .

Napisano

To ja z forum chyba jestem nastepny który ma interview, dzisiaj wieczorem ruszam do wawa a jutro o 8 mam rozmowe!

Relacje zdam jutro (jak zdąze) albo w sobote!

Napisano

Witam wszystkich potrzebuje pomocy Jestem zakwalifikowana do 2 etapu ale w międzyczasie w sierpniu wyszłam za mąż. Jakie nazwiskiem ma widnieć w dokumentach? Czy należy zmienić paszport? czy trzeba coś dosłać do Kentucky ? akt małżeństwa ? wniosek DS? i w końcu czy mój mąż też musi kompletować dokumenty które są wymagane do otrzymania GC? Dzwoniłem do ambasady w Warszawie ale niestety nie potrafili mi odpowiedzieć na te pytania. Może ktoś zna jakiś link gdzie mogła bym o tym poczytać, telefon do jakiegoś działu w ambasadzie aby z kimś bardziej kompetentnym pogadać. Z góry wielkie dzięki za odpowiedz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...