agus.d Napisano 9 Października 2012 Zgłoś Napisano 9 Października 2012 Witam jestem nowa na forum ale śledzę je od dawna . Też jestem ciekawa czy są jakieś nowe wieści po interview , czy to dalej czysta formalność , czy jednak moze są jakieś przeszkody . Należę do szczęśliwców , których wylosowano ale mam numer powyżej 21XXX także do mojej rozmowy jeszcze daleko i mam nadzieję że się odbędzie , gdyż mam jeszcze jedno szczęście że od 12 lat moja mama jest w Usa i od 30 lat są tam moi dziadkowie i naszczęście mi pomogą , mi mężowi i córce . Także proszę tych szczęśliwców co są już po interview a jeszcze nie pisali o wieści.
sly6 Napisano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2012 poczytaj dobrze forum o loterii .bo pisalismy co moze isc nie tak na rozmowie .
emigum Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 do mojej rozmowy jeszcze daleko i mam nadzieję że się odbędzie , gdyż mam jeszcze jedno szczęście że od 12 lat moja mama jest w Usa i od 30 lat są tam moi dziadkowie Bogatemu to się nawet byk ocieli. A szanowna mamusia w usa jest legalnie? Nie mogła cię przez te 12 lat ściągnąć do siebie, tylko trzeba maluczkim szanse w losowaniu zabierać?
agus.d Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 A szanowna mamusia jest legalnie i do tego ma obywatelstwo . A to losowanie to chyba dla wszystkich bez względu czy ma się rodzine i możliwość sponsorowania czy nie czytam forum ,ale interesują mnie wypowiedzi ludzi , którzy są już po rozmowie
sly6 Napisano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2012 oczywiscie ze jest dla wszystkich taka loteria ile to osob tak wysyla zgloszenia
emigum Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 A szanowna mamusia jest legalnie i do tego ma obywatelstwo . A to losowanie to chyba dla wszystkich bez względu czy ma się rodzine i możliwość sponsorowania czy nie czytam forum ,ale interesują mnie wypowiedzi ludzi , którzy są już po rozmowie No jakos ci "po rozmowie" do odpowiedzi sie nie kwapia, wiec ja podtrzymam konwersacje. Ponoc losowanie jest dla wszystkich (uprawnionych) a zreszta "kto bogatemu zabroni" Tak tylko z ciekawosci pytalem, poniewaz przez 12 lat to pewnie i ze dwa pokolenia mozna do usa sciagnac, a wy tak nic.. Skoro jednak to tajemnica, to nie bylo pytania.
sly6 Napisano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2012 emigum uwierz mi ze czasami tak jest ze ....tutaj nie bede pisac bo znam przypadek z zycia ze osoba chciala ale nic nie robila no ale to nie temat o tym .
mariano85 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 To ja z forum chyba jestem nastepny który ma interview, dzisiaj wieczorem ruszam do wawa a jutro o 8 mam rozmowe! Relacje zdam jutro (jak zdąze) albo w sobote!
kubus Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Witam wszystkich potrzebuje pomocy Jestem zakwalifikowana do 2 etapu ale w międzyczasie w sierpniu wyszłam za mąż. Jakie nazwiskiem ma widnieć w dokumentach? Czy należy zmienić paszport? czy trzeba coś dosłać do Kentucky ? akt małżeństwa ? wniosek DS? i w końcu czy mój mąż też musi kompletować dokumenty które są wymagane do otrzymania GC? Dzwoniłem do ambasady w Warszawie ale niestety nie potrafili mi odpowiedzieć na te pytania. Może ktoś zna jakiś link gdzie mogła bym o tym poczytać, telefon do jakiegoś działu w ambasadzie aby z kimś bardziej kompetentnym pogadać. Z góry wielkie dzięki za odpowiedz
Joanna30 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Na poprzedniej stronie tego wątku jest odpowiedź na Twoje pytanie. Podobnie jak w FAQ do DV-2014.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.