drevil Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Nie zostaną zniesione wizy, tylko obowiązek uzyskania w ambasadzie promesy wizowej. Nawet jeśli to nastąpi to będziesz mógł pojechać do USA tylko w celach turystycznych na maksimum 90 dni. Nawet jeśli to nastąpi (w co jakoś słabo wierzę), będzie to tylko drobne ułatwienie, a nie jakaś zasadnicza różnica.
coldsauce Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam jestem tu nowy, mam pytanie. Jak wygląda życie w Miami. Mam 18 lat i chciałbym się wyprowadzić do Miami, i tam otworzyć firmę, zdaję sobie sprawę że jest potrzebna wiza, a no własnie moja mama Ma kuzyna w USA czy na podstawie tego może uzyskać wizę lub zieloną kartę ?? A idzie kupić wizę ?? Nie jeszcze. Wolałbym legalnie bo potem są problemy juz czytam w ambasadzie. A mają znieść te wizy wiecie może jak i kiedy ? Hahaha...ale sie usmialem.... ..rozumiem, ze jestes mlody, ale zadajesz pytania jakbys mial 10 lat....najpierw zdobadz chociaz minimum wiedzy na ten temat i wtedy dopytuj sie o sczegoly w konkretnej sprawie... , Aha i mozesz kupic wize emigracyjna, cena zaczyna sie od 500 000$ w zwyz (oczywiscie musisz spelnic x warunkow - przelew nie wystarczy... )...a i jeszcze ten tytul posta - mocna rzecz....biorac pod uwage Twoja sytuacje...
patrykgiel Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Powiem tak, chcemy z rodziną wyjechać na Florydę. Jakie warunki muszę spełnić aby wyprowadzić się tam, chcemy tam otworzyć przedsiębiorstwo i zamieszkać. Oto cały cel ja pytam tylko o kroki co zrobić aby to zdobyć ?
drevil Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Loteria wizowa to jedyne wyjście w tej sytuacji chyba.
pacio177 Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 milion dolarów na otwarcie przedsiebiorstwa i jazda..... proponuje zejśc na ziemie bo masz dopiero 18 lat , wykształcic sie technicznie to moze trafisz na Floryde tak jak ten Pan:
tapeta999 Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 więc tak musicie wykupic jakiekolwiek wakacje do Meksyku a pozniej już bardzo latwo dostaniecie się do USA przez zieloną granicę... ( nie zapomnijcie o kanapkach i wodzie). Są pewni panowie tzn przemytnicy którzy za odpowiednią oplatą pomogą wam w tym. Jak już dostaniecie się do USA to pojdzie wszystko bardzo latwo i prosto... kupujecie dom z basenem, zakladasz ta Twoja firmę kupujesz wielki amerykański samochód lub dwa i masz American Dream! Proszę oto odpowiednia odpowiedz na Twoje pytania.
drevil Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Jeśli jesteście gotowi zainwestować milion dolarów lub 500tys. w sektorze, w którym panuje wysokie bezrobocie można ubiegać się o zieloną kartę: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextchannel=cf54a6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextoid=cf54a6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD Pewnie bez dobrego prawnika się nie obejdzie.
patrykgiel Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 No aż tyle pieniędzy to nie mamy.
Joanna30 Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Powiem tak, chcemy z rodziną wyjechać na Florydę. Powiem tak: zalecam mnóstwo edukacji. Bo same chęci nie wystarczą. Takich z chęciami jest mnóstwo na całym świecie. Wiem, powtarzam się, ale zacznij od strony ambasady. Potem jeszcze np.: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis I jak już się wyedukujesz, to będziesz wiedział, jakie masz szanse na legalny wyjazd i co zrobić, żeby tego dokonać.
wheelbuilder Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Dziękuję Ci za ten temat. Uśmiałem się trochę :D:D. Jak pacio777 wyżej napisał: obejrzyj filmiki użytkownika shogun1978 na YouTube-robi kawałek dobrej roboty
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.