wpl Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Jak to jest z tym INS? Czy sa w stanie mnie zlapac gdy jestem legalnie w USA ale moja wiza nie pozwala mi pracowac ALE mam swoj oryginalny SSN z wczesniejszego pobytu w USA i moj pracodawca odprowadza podatek na Medicare i Social Security ? CO INS o mnie wie - zna jaki mam status wizy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadzia Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 dobre pytanie. tez sie nad tym zastanawialam. moze ktos bedzie wiedzial :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 numer INS Ciebie nie upowaznia do legalnej pracy,jest nim wiza a Ty majac wize turystyczna zlamiesz prawo 8) INS zna Twoj status,kiedy wjechales na teren USA i jaki rodzaj wizy masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpl Posted May 24, 2005 Author Report Share Posted May 24, 2005 Mam wize J1 ale pracuje dodatkowo dla kogos innego niz organizacja co mi wystawila DS-a - co wtedy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biedronka Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 jesli masz wize J1 to masz pozwolenie do pracy wiec mozesz miec nawet i 3 pracodawcow, to nie ma znaczenia, bo najwazniejsza jest Twoja wiza i SS a nie ile masz pracodawcow i gdzie. Trzy lata temu bedac na J1 mialam przez pewien czas 3 pracodawcow (restauracja, hotel i park rozrywki). Nic sie nie dzialo;) Pzdr, Aga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 jesli masz wize J1 to masz pozwolenie do pracy wiec mozesz miec nawet i 3 pracodawcow Moze sie zdziwisz, ale druga praca na np. Internshipie (tez J1) jest - w mysl prawa - nielegalna, a tez masz pozwolenie na prace. :x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biedronka Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 o Internshipie nie pomyslalam :roll: , na Campie jest podobnie- tylko jeden pracodawca Z pozdrowieniami, Aga Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadzia Posted May 27, 2005 Report Share Posted May 27, 2005 wychodzi na to, z ezwykly W&T jest najlepszy: mozna pracowac 25 godzin na dobe, 8 dni w tygodniu :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.