fisher006 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Witam serdecznie. Zakupiłem już bilety i wylatuję 26 lipca z rzeszowa z 2ma przesiadkami Frankfurt i Waszyngton do Orlando. 1. Czy na przesiadke we frankfurcie i waszyngtonie wystarczy mi 2 h? 2. Czytałem również o konieczności wypełniania wniosku i94 lecz nie mogę go nigdzie znaleźć czy mógłbym prosić o podrzucenie linku do niego ? Znalazłem jedynie linki do tego wniosku na strone LOTu lecz go już tam nie ma 3. Czy prócz tego wniosku i-94 muszę jeszcze coś wypełniać ? Komu oddaje się wniosek i-94 ? Celnikowi w stanach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 1. powinno 2. jak to nie ma? http://www.lot.com/p...-passengers-usa - są tu i instrukcje wypełniania deklaracji celnej, jak i formularza wizowego 3. tak - deklarację celną; I-94 oddasz urzędnikowi, z którym będziesz rozmawiał po wylądowaniu w Waszyngtonie, a jej część on wszyje Ci do paszportu (pamiętaj, żeby tę część oddać potem przy wylocie ze Stanów); deklarację celną też zabiorą od Ciebie w Waszyngtonie, ale to już weźmie ktoś inny, a nie ten urzędnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher006 Posted May 26, 2012 Author Report Share Posted May 26, 2012 Czyli jak dobrze rozumiem i czytam deklaracja celna i formularz wizory dostane podczas lotu z frankfurtu do waszyngtonu tak ? Czy lepiej znaleźć gdzieś ten dokument i przygotować sobie wczesniej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Możesz sobie zrobić ściągi, ale druki do wypełnienia dostaniesz przed lądowaniem w Waszyngtonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin1 Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 też leciałem z Rzeszowa do Frankfurtu i byłem tam o 15:30 a lot miałem o 17:05 czyli jakoś 1,5h i zdążyłem na lajcie , jeszcze siedziałem chwile koło bramki więc zdążysz , daje Ci moje słowo PS: Takie pytanko : lądujesz na tym samym terminalu ,z którego lecisz do Waszyngtonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher006 Posted May 28, 2012 Author Report Share Posted May 28, 2012 Tak ląduje i wylatuje z tego samego terminalu. Wie ktoś może jak wygląda lotnisko w waszyngtonie czy tam trzeba zmieniać terminale ? Bo niestety na bilecie nie mam żadnych informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Jak przylatujesz i wylatujesz z tego samego terminala, to raczej niczego nie zmieniasz A co do mapy lotniska, to wystarczy użyć google, żeby dojść do tej strony: http://www.metwashai.../dulles/815.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 a lecisz do USA jaka linia i juz wewnatrz USA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher006 Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 Lecę lufthansą do niemczech a potem united airlines do waszyngtonu i orlando. Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz z tego co wiem bagaże są przerzucane automatycznie ale gdzieś czytałem że po londowaniu w USA muszę wziąć bagaż gdy celnicy będą mi zadawać pytania i nadać go ponownie ? Mógłby się ktoś do tego odnieść i jak to mniej więcej wygląda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Po rozmowie z urzędnikiem imigracyjnym idziesz po swój bagaż, zabierasz go z taśmy i przenosisz na inną taśmę. Nie nadajesz go tak, jak nadawałeś go w Polsce. Po prostu przenosisz dalej. Jak ja miałam przesiadkę w Denver, to przy tej drugiej taśmie stał pracownik lotniska i spojrzał na moją kartę pokładową i skinął, że mam położyć walizkę na taśmie, przy ktorej stał. Też leciałam LH do Denver, a potem UA do Seattle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.