lakeithia Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Czy to prawda, że od 1go maja br. zmieniły się przepisy bagażowe dot. linii lotniczych LOT? Kiedyś bagaż podręczny mógł ważyć 5kg, a teraz 8kg? A czy są jakieś zmiany dot. bagażu rejestrowanego? Czy ktoś może to potwierdzić, ponieważ strona LOTu nie dostarcza mi przejrzystych informacji..
Joanna30 Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/luggage-info
Skalariak Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Czyli lecac z Europy do USA moge zabrac nawet dwie sztuki bagazu rejestrowanego, byle laczna ich waga nie przekroczyla 20kg i nie ponosze dodatkowych kosztow?
lakeithia Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 no ja własnie nic z tego nie rozumiem, bo w informacji lotu mowia, ze max 8kg podrecznego i 23kg rejestrowanego.. tak jak tu http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/nowy-bagaz , to ja nie rozumiem nic z stony, ktora podal mi Administrator laczna wage wszystkich sztuk bagazu rejestrowanego do 30 kg 2 sztuki bagazu podrecznego do 9 kg o wymiarach 118 cm/55x40x23
Joanna30 Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 No to widocznie na stronie jest błąd, skoro w informacji LOTu mówią co innego. Próbowałam na stronie LOTu pozmieniać miejsca wylotów, a dane na dole zmieniały się w jakiś przypadkowy sposób, więc to na pewno jakiś błąd (a te dane, które pokazują się jako pierwsze na stronie, dotyczą klasy biznes).
lakeithia Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 mam więc nadzieję, że się ktoś tu odezwie, kto leciał ostatnio..
to-ja Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 We wtorek wracałam z Kanady. Bagaż podręczny - 8 kg, rejestrowany - 23 kg. Klasa ekonomiczna. Pozdrawiam!
dareknow0 Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Zgadza się 1 szt.bagażu rejestrowanego 50 pounds - co daje nam 23 kg + 1 bagaż podręczny. Jak będzie miał 10 kg to też nie robią problemu.Ważne aby wagi bagażu rejestrowanego nie przekraczać bo może być przepakowywanie.
onaaa Napisano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2012 a jesli chce zabrac dodatkowy bagaz to jaka jest oplata za to?
sly6 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 onaa a co pisza na stronie Lot-u lub tez mowia na infolinii/?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.