Zohan1980 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Witam! Jade do NY na wizie turystycznej. Czy jest mozliwosc otworzenia current account w banku w NY? otwieral ktos bedac na wizie turystycznej? Nie posiadam SSN i numer taxu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareknow0 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Turysta jak jedzie zwiedzać to zazwyczaj nie otwiera konta w kraju który zwiedza. Byłem turystycznie w wielu miejscach na świecie ale nigdzie konta nie otwierałem .Wszędzie akceptują karty kredytowe VISA .Mastercard itp. A tak na marginesie przy otwieraniu konta w bankach amerykańskich trzeba podać SSN i ID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zohan1980 Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 a ktos moze jednak dal rade otworzyc? a poswiadczenie przez rodzine/znajomo ze mieszkam u nich jakos moze pomoc? + paszport itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareknow0 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 a ktos moze jednak dal rade otworzyc? a poswiadczenie przez rodzine/znajomo ze mieszkam u nich jakos moze pomoc? + paszoprt itd. Z tym poświadczeniem rodziny i znajomych to raczysz żartować ? Tutaj masz wszystko opisane: http://www.ehow.com/about_4674449_documents-needed-open-bank-account_.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
tapeta999 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 A po co Tobie konto w Banku w USA jak jedziesz na wakacje??? Bo jedziesz na wakacje tak... na wizie turystycznej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krowa12 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 otworz sobie konto walutowe w PL. Ja tak zrobilam i mam juz pare lat. Przydaje sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 zdobyc numer z ITIN to nie zaden problem http://www.irs.gov/i...d=96287,00.html ps to masz ciekawych tych znajomych-rodzine ze beda cos poswiadczac swoim adresem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrorystka Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Ja nie mając SSN otworzyłam konto w US Banku. Wszystko bez problemów, bez opłat, bez poświadczeń. Pokazałam paszport z danymi i podałam adres na który mają przysłać kartę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zohan1980 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Po to samo potrzebuje konta co milionom polakow na wizie turystycznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareknow0 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Po to samo potrzebuje konta co milionom polakow na wizie turystycznej Tylko przy następnym wjeździe do USA jak Cię służby imigracyjne namierzą ( a namierzą ) ,że masz konto tutaj to z wjazdem będziesz miał problem. Jak to wytłumaczysz ? Też będziesz oczkiem mrugał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.