Pewex Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Uczysz sie ,bo jesli nie tonie bedzie lekko ale kto wie
lochraven Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 A co ma nauka do tego? Nie masz szansy na wize pracowniczą, chyba, że jakiś pracodawca cię zasponsoruje (bardzo nikłe sznase jeśli nie jesteś specjalistą). Jeśli chcesz pojechać tam turystycznie i zaczniesz pracować stajesz się nielegalem i łamiesz prawo.
Katalonczyk92 Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Jeżeli dostał bym wize turystyczną to na jaki okres czasu mogę dostać?
lochraven Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Promesa wizowa będzie pewnie na 10 lat. Długość pobytu za każdym razem określa urzędnik na lotnisku w POE. Za pierwszym razem zazwyczaj jest to 6 miesięcy (co nie znaczy, że powinieneś tyle siedzieć - tylko tyle, ile zadeklarowałeś we wniosku).
Pewex Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Kolego jesli sie uczysz to masz zawsze wieksze i mozliwosci np wiza studencka , wymiany , campy , a i nawet turystyczna latwiej dostaniesz bo zawsze mozesz miec bilet zafundowany przez rodzicow , czy dziadkow za dobra nauke , a tak jesli powiesz ze pracujesz to z racji wieku zarobki nie beda wysokie na tyle by cie stac podrozowac do usa
kosia Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Witam, pierwszy raz starałam się o wizę w lutym tego roku, usłyszałam odmowę, a jako wytłumaczenie usłyszałam to, że jestem studentką i nie mam czasu na podróże przy czym od początku mówiłam, że chcę tylko na 3 miesiące. postanowiłam spróbować jeszcze raz w maju, znowu to samo, tym razem usłyszałam, że muszę wyjść za mąż i iść do pracy, bez tego nie mam co się starać. Więc nie bardzo wiem co mam o tym myśleć. Jak myślicie czy mam jakiekolwiek szanse na dostanie wizy w następnym roku? Z góry dziękuję za pomoc.
Nigella Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 To jest dokładnie to, o czym była mowa wcześniej - studentka, osoba niepracująca i trzymiesięczne wakacje w USA? Wybacz, ale to wzbudzi podejrzenia każdego konsula. Trzy miesiące to nie "tylko", ale "aż" trzy miesiące - podstawowe pytanie: w jaki sposób bezrobotna studentka chce się utrzymać w Stanach przez tyle czasu?
kosia Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Właśnie chodzi o to, że to rodzice będą sponsorować pobyt, konsul pytał się co robią i wydaje mi się, że rodzice mając taką pracę z całą pewnością są w stanie zapłacić za moje wakacje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.