Rafi90 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Pierwsze co musisz zrobic to jechac na polska Plaze, napewno cos takiego jest albo chociaz polski sklep... jest tam pelno polakow takze napewno cos takiego musi byc... i tam z tych polskich gazet wyszukaj cos napewno maja cos ludzi do wynajmu... chyba ze dobrze ci idzie z angielskim to wes w pierwszym lepszym sklepie jakas gazete pelno jest ogloszen. a czemu wogole do calgary ? tam lato trwa 3-4 miesiace a reszta czasu to zima gdzie nawet temp. dochodzi do -45 jak nie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 ogloszen jest pelno jak i troche chetnych oraz ceny sa rozne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śpioch Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Hura dostałem dziś POE Introduction letter ! Co teraz ubezpieczenie bilet zbierać papierki do kupy i lecieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heather80 Napisano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Zdecydowanie polecam wysyłanie dużych ilości resume jeszcze z Polski ( najlepiej jeśli ktoś ma jakichś znajomych w Kanadzie i może podać ich adres i telefon na tym cv wtedy na wstępie nie jesteśmy skreśleni ze względu na to, że nie jesteśmy fizycznie w Kanadzie). Ja tak zrobiłam i kilka dni przed wylotem do Kanady miałam już ciekawą ofertę pracy, w pierwszym tygodniu tutaj poszłam na interview i prace powinnam zacząć za tydzień, więc zdecydowanie polecam takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 jak ma sie takich znajomych co chca udostepnic adres,numer telefonu to takie cos mozna zrobic.bo mozna miec wielu znajomych a nikt nie da adresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modern warfare Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Pierwsze co musisz zrobic to jechac na polska Plaze, napewno cos takiego jest albo chociaz polski sklep... jest tam pelno polakow takze napewno cos takiego musi byc... i tam z tych polskich gazet wyszukaj cos napewno maja cos ludzi do wynajmu... chyba ze dobrze ci idzie z angielskim to wes w pierwszym lepszym sklepie jakas gazete pelno jest ogloszen. a czemu wogole do calgary ? tam lato trwa 3-4 miesiace a reszta czasu to zima gdzie nawet temp. dochodzi do -45 jak nie lepiej Jest tu masa postow na britishexpats odnosnie problemow z mieszkaniem. Masa chetnych, wysokie ceny, wiec jak to jest? Jest jakas polska spolecznosc w Calgary? gazety sklepy ect, Pomyslalem ze Calgary to bedzie dobry pomysl duzo pracy niskie podatki dobra komunikacja ect, a moze sie myle BC lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 jest tak jak pisza jest duzo chetnych a jak sa mieszkania to za wieksza kwote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modern warfare Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Raczej mialem na mysli jakis pokoj, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reszczu Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Wybiera się ktoś do Kanady w sezonie zimowym? Między wrzesniem a grudniem? Tak z ciekawości pytam bo ja wtedy jadę. Kodf ja bede sie wybieral miedzy pazdziernikiem a grudniem. Tzn. jak wypelnie w koncu CIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Hej Chciałbym wyjechać do Kanady w ramach tego programu. Dobrze doczytałem że jest to w tej chwili niemożliwe, tzn w tym roku ? Są jakieś inne możliwości ? Z góry dziękuje bardzo za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.