Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Zadzwoń może do biura zajmującego sie sprawami emigracyjnymi... może jest opcja ze załatwisz coś na miejscu, lecąc tam jako turysta ;) Ja będąc tam długi czas sobie zapierdzieliłem bo miałem prace na czarno i troszkę za późno zaczolem się tym wszystkim interesować... a kobiecina powiedziała mi ze przylatując od razu do kanady można zawsze coś załatwić.... cały czas prawa kanadyjskie się zmieniają... także nigdy nic nie wiadomo.
Tak samo pisze na stronie ambasady ze nie mozna przedluzyc wizy pracowniczej... a to nie prawda wszystko zalezy od twego pracodawcy on tak naprawde rozdaje karty... tylko tez zalezy od pracy wykonywanej i tez zakladu (oraz jego dochodów) czyli jak ktos bedzie robil np stolarke czy tez jakieś wykończenia wnętrz, tam zawsze sa duże dochody ma znacznie większe możliwości potem.... a w tym roku podobno weszło prawo ze po roku czasu będąc na wizie może ubiegać się o pobyt stały :) musi tylko tez zdać egzamin z angielskiego ortografia mowa tp... niecha już takich ludzi jak nasi dziadkowie czy tam starzy wujkowie którzy lecieli tam w latach 80 i do tej pory ani B ani C po angielsku a maja tam domy i pozakładane rodziny.... chcą wykształconych ludzi... także zawsze jest jakaś możliwość :)

Wydaje mi sie ze lepiej dzwonić do ludzi od imigracji w kanadzie myślę ze są bardziej kompetentni oraz posiadają większą wiedzę...

Nie trzeba dzwonic lecz poczytac troche stron oraz forow roznych

tak ,mozna przedluzyc taka wize ale do max 4 lat ;)

Czesc jest w rekach pracodawcy a nie wiekszosc,to jednak nadal urzad imigracyjny wydaje pozwolenia jesli papiery sa w porzadku oraz dana osoba ;)

tego tez mozna sie dowiedzc czytajac np anglojezyczne fora

co do zmian to za duzo by pisac,to jest ciagle w tzw ruchu i w zaleznosci jaka Prowincja itd

dzięki Panowie ! Próbowałem co nieco już się dowiedzieć z tych stron, ale muszę raz jeszcze na spokojnie do tego podejść :) Sly a mógłbys mi tylko napisać o tych praktykach, one są płatne i jest możliwość wyjazdu w każdej chwili, pracodawce muszę mieć już wcześniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...