sly6 Napisano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 sa ale w innych staz -praktyka http://www.canadaint...x.aspx?lang=pol zapoznaj sie dobrze z tym jest tez wiza pracownicza ale tutaj musisz miec pracodawce za nim taka wize otrzymasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Dzięki Sly ! Mam obronę magisterki na początku lipca jak już bede po, to chyba strace wówczas status studenta .. czy to oznacza ze program stazu nie będzie dla mnie ? cholerka, USA nie dla mnie, Australia nie dla mnie i Kanada tez nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 zapozno sie obejrzales na IEC z pracy wakacyjnej,,nalezy czekac do przyszlego roku spytaj sie w Ambasadzie,napisz do nich i zobaczysz co Ci odpisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Zadzwoń może do biura zajmującego sie sprawami emigracyjnymi... może jest opcja ze załatwisz coś na miejscu, lecąc tam jako turysta Ja będąc tam długi czas sobie zapierdzieliłem bo miałem prace na czarno i troszkę za późno zaczolem się tym wszystkim interesować... a kobiecina powiedziała mi ze przylatując od razu do kanady można zawsze coś załatwić.... cały czas prawa kanadyjskie się zmieniają... także nigdy nic nie wiadomo.Tak samo pisze na stronie ambasady ze nie mozna przedluzyc wizy pracowniczej... a to nie prawda wszystko zalezy od twego pracodawcy on tak naprawde rozdaje karty... tylko tez zalezy od pracy wykonywanej i tez zakladu (oraz jego dochodów) czyli jak ktos bedzie robil np stolarke czy tez jakieś wykończenia wnętrz, tam zawsze sa duże dochody ma znacznie większe możliwości potem.... a w tym roku podobno weszło prawo ze po roku czasu będąc na wizie może ubiegać się o pobyt stały musi tylko tez zdać egzamin z angielskiego ortografia mowa tp... niecha już takich ludzi jak nasi dziadkowie czy tam starzy wujkowie którzy lecieli tam w latach 80 i do tej pory ani B ani C po angielsku a maja tam domy i pozakładane rodziny.... chcą wykształconych ludzi... także zawsze jest jakaś możliwość Wydaje mi sie ze lepiej dzwonić do ludzi od imigracji w kanadzie myślę ze są bardziej kompetentni oraz posiadają większą wiedzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Nie trzeba dzwonic lecz poczytac troche stron oraz forow roznych tak ,mozna przedluzyc taka wize ale do max 4 lat Czesc jest w rekach pracodawcy a nie wiekszosc,to jednak nadal urzad imigracyjny wydaje pozwolenia jesli papiery sa w porzadku oraz dana osoba tego tez mozna sie dowiedzc czytajac np anglojezyczne fora co do zmian to za duzo by pisac,to jest ciagle w tzw ruchu i w zaleznosci jaka Prowincja itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 dzięki Panowie ! Próbowałem co nieco już się dowiedzieć z tych stron, ale muszę raz jeszcze na spokojnie do tego podejść Sly a mógłbys mi tylko napisać o tych praktykach, one są płatne i jest możliwość wyjazdu w każdej chwili, pracodawce muszę mieć już wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 mozesz wyjechac w kazdej chwili jesli beda miejsca dostepne z tym sie musisz liczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 a jaka jest zasadnicza różnica miedzy Kanada Exprience a stażem/praktyką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 chodzi Ci o wyjazd z pracy wakacyjnej i stazem-praktyka >? przy stazu masz podana prace dana i jej sie trzymasz-jestes bo masz to w dokumentach zapisane. To nie wyjazd z pracy wakacyjnej ze zmieniasz prace jak rekawiczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 no ok, ale ten staż szukam sobie na miejsce w kanadzie, czy dopiero gdy znajde kogos z PL to wtedy aplikuje ? Jak realnie to wygląda, zatrudniają ludzi po studiach na takich stażach, czy płaca pozwoli na utrzymanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.