sly6 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Mozesz szukac na miejscu ale wtedy wlatujesz jako turysta na teren Kanady Jak znajdziesz staz wtedy wysylasz papiery elektronicznie i czekasz na pozwolenie,jedziesz np na granice z USA i tam ta wize aktywujesz . Co do utrzymania zalezy ile wydajesz,w jakim miesci,Prowincji bedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 hmm czyli duże ryzyko jednak, że wszystk oto się nie uda a ja zbankrutuje bilet do Kanady i z powrtoem, bilet na granice i z powrotem, zyc gdzies trzeba, jeść również, a niewiadomo czy taki staż uda się zdobyć i za ile, żeby wyjść na 0 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 to juz Twoja sprawa jak bedzie szukac pracy,gdzie,ile wezmiesz kasy ze soba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 sly a co powiesz na temat tej listy : http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2011/Concordance.aspx znalazłem ją szukając jakiśtam możłiwosci emigracji ( swoją drogą można sięzgubić na tych wszystkich stronach i odnosnikach ) , na tej liśćie znajduje się moja profesia w której pracuje i mam 5 lat doświadczenia .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 a do czego to chcesz uzyc?wyjazd na pobyt staly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 moim marzeniem jest pobyt stały, wiec jeśli byłaby w tym przypadku taka mozliwoc to czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Przepraszam za post pod postem. Chcialbym jeszcze tylko zapytać, czy International Experience na rok 2014 jest jeszcze mozliwość aplikowania. Tzn jak to jest, aplikujemy rok wcześniej niż jest wyjazd ? Jeżeli uruchomią ten program z nowa pula np na początku roku 2014 to fizyczny wyjazd jest mozliwy dopiero w 2015 ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 narazie zakonczony jest 2013 a Ty sie pytasz o 2014 ,nie wiadomo czy bedzie i na jakich zasadach to bedzie wiadome pod koniec 2013 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nokturo Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 sly,wiesz moze ile osob z rozwoju zawodowego przeszlo do 2 etapu lub dostalo juz wize? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 tego nie wiem .I nie znam takiego forum aby to wiedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.